2 entry daha
  • alain de botton'un kitabından çıktığı çok belli olan film. kitaptan en önemli farkı, kitapta tek bir sevgiliden bahsedilirken, filmde, adından da anlaşılacağı üzre, son beş sevgiliden bahsediliyor. kitaptaki kahramanımızın chloe ile yaşadıkları filmde bu beş kadınla yaşadıklarına paylaştırılmış. tabii ki kitap filmden daha iyi. fakat film de iyi vakit geçirtiyor. yönetmeni ilk defa duydum, tv yönetmenliği yapmış daha çok.

    film hızlı geçişler, yüksek kontrast ve çoğu yerde kullanılan grafikler ile jean-pierre jeunet filmlerine benziyor. fakat kurgu ve geçişler ara ara o kadar hızlanıyor ki, başınız dönüyor, jeunet'in sıcaklığı yakalanamamış. filmde direkt kitaptan alınmış pasajlar da var. adamımızın son ilişkisinde yaşadıkları gerçekten komik. favori sahnem ise, kesinlikle "başarılı darılma rehberi";

    --- spoiler ---

    1. darılma, birinin günahınızı alması ile başlamalıdır ve ne kadar önemsiz bir konu olursa, o kadar iyidir.

    2. darılan kişinin uygulayacağı cezalandırma yöntemi asıl kırgınlığa istinaden, çok daha büyük olmalıdır.

    3. darılmaları çok kısa tutmaktan sakının. böyle yapmadığınız takdirde darıldığınız kişide yeterli suçluluk oluşmayacaktır.

    4. darılma asla olayı başlatan konu ile ilgili olmamalıdır. örneğin, "beni anahtarı kaybetmekle suçladığın için sana kızgınım." yerine "artık beni sevmediğin için sana kızgınım."

    5. darılma, sadece kendisine darılınan kişinin darılanı bundan vazgeçirmek istemesinin gerekeceği bir başarıya göre ayarlanmalıdır.

    --- spoiler ---

    kızları bilemem ama, erkekler pek çok yerde kendini görecek bu filmde.
hesabın var mı? giriş yap