15 entry daha
  • kadrosunda bir bakışta sevilesi christina applegate, "away we go" sonrası bende sonsuz kredisi olan maya rudolph ve en sonunda "normal" bir rolle izleyebildiğimiz will arnett olan, yeni sezonun en ilgi çekici komedisi. aslında yeterince komik değil, kendini bu konuda daha geliştirmesi lazım. bu diziye durum komedisi arayarak başlamayınız. bu bir karakter komedisi ve siz esas üç karakterimizi severseniz, 22 dakika boyunca üç kere sesli gülseniz bile dizinin bir sonraki bölümünü izlemek isteyeceksiniz, bana güvenin.

    hiç beğenmediğim jenerikten gördüğümüz üzere reagan ve chris hayatlarını çılgınca yaşayan ve altı yıldır evli olan bir çifttir. hiç beklemedikleri bir anda reagan hamile kalır ve bir cesaret, çocuk doğar. çiftin evlilikleri yedinci yılını bitirdiğinde reagan bebeği kocası chris'e bırakıp işe dönmeye hazırdır. reagan'ın yakın arkadaşı ava, oprah tarzı bir talk show sunucusudur. (dizinin ilk senaryosunda bir pr şirketi vardı, ava oranın patronuydu. daha sonra maya rudolph dizinin test seyircileri tarafından çok sevilince ve bridesmaids büyük bir hit olunca rolü genişletildi ve iş yeri bir talk show'a dönüştürüldü) şimdi reagan-chris-ava üçlüsü hayatlarını bebek etrafında nasıl yürüteceklerini bulmaya çalışmaktadırlar. reagan ve chris'i sevmemeniz için bir sebep yok. sorun ava. nefret etmekten hoşlanacağınız bir karakter çizilmeye çalışılmış, ancak ilk bölüm itibariyle reagan kadar tatlı birinin ava kadar bencil ve zaman zaman çekilmez bir kadınla neden arkadaş olduğunu çıkaramıyorsunuz. ava karakteri biraz daha geliştikçe tıpkı sue slyvester gibi empati duyabileceğimiz bir takım yönleri ortaya çıkarsa üçlü tadından yenmez olacak.

    bir başka "bebek büyütme komedisi", geçen sezonun en iyilerinden raising hope ile karşılaştıralım. dizideki bebek en az hope kadar tatlı, o departmanda bir sıkıntımız yok. (modern family'nin lilly'sinin aksine kameraya da yakışıyor) bu dizi daha gerçekçi, komedisini daha insani duygulardan alıyor. "raising hope" gibi absürt komediye yer vermiyor şimdilik. yukarıda da belirttiğim gibi bu bir karakter komedisi, "raising hope" daha çok bir durum komedisi. ikisini de izleyerek fazlasıyla eğlenebilirsiniz, ama illa ki hangisi daha komik derseniz ve bünyenizde sadece bir bebeğe yer varsa "raising hope"a dönün derim.

    bu dizi neden nbc'nin perşembe günkü "must-see-tv" komedi bloğunda yayınlanmıyor diye merak edebilirsiniz. ben de merak ettim açıkçası. whitney adlı korkunç komedi birkaç bölüm çabalayıp yayından kaldırılınca açılan boşluğa geçeceğine inanıyorum. zaten şu anda kendisinden sonra yayınlanan free agents'ın da pek şansı olmadığı düşünülürse bu ihtimal epey olası. 30 rock da çarşamba günü başlayıp sonra perşembe'ye alınmıştı.
25 entry daha
hesabın var mı? giriş yap