70 entry daha
  • bir şekilde istanbul lisesine sokulsa da hayatta arkasında başkaları olmadan bir yerlere gelmenin vereceği başarı duygusunu asla tadamayacak olandır. bir takım ilişkiler sayesinde hayatı boyunca en iyi pozisyonlara gelse de içinde hep bir şeylerin eksikliğini hissedecektir. bu da işte senin benim gibi normal insanların tırnaklarıyla kazıyarak elde ettiği başarı duygusudur. başarı kazanılmaz, elde edilir. başarı sadece başarı değil, başarısızlıklar karşısında yılmadan mücadele etmek ve başarıya giden yolda başarısızlıklardan beslenmektir.

    bir istanbul lisesi mezunu olarak okulumun isminin böyle bir olaya karışmasından üzüntü duyuyor, bahsi geçen öğrencinin ailesinin tutumları yüzünden çocuk yaşta bir çok gereksiz olayın ortasında kalmasından dolayı üzülüyor; ancak ailesinin bu durumda ısrarcı olmasını anlayamıyorum.

    diyelim ki bir şekilde konu yasal bir zemine oturtuldu, alman hükümetiyle olan olay aşıldı ve tabiri caizse kılıfına uyduruldu. sanıyor musunuz ki kendi başarısıyla bir yerlere gelen istanbul lisesi öğrencileri bir şekilde oraya yerleşen bu öğrenciye karşı cephe almasın? o çocuğun hiçbir suçu yok, okuduklarımıza göre de çok da başarılı bir çocuk; ancak biz toplum olarak torpille geleni sevmeyiz. pırlanta gibi bir çocuk da olsa önyargılı yaklaşırız. bu her yerde böyledir. senelerdir dersaneye giden ahmet, mehmet, ayşe ağlayarak 0,00001 puanlarla en çok istediği okula giremeyecek. sonra birisi bir yerlerden gelip bir şekilde oraya yerleşecek. bir de siz kendinizi ahmet, mehmet, ayşe'nin yerine koyun bakalım. o çocukların ailelerinin nüfuzu, imkanları yeterli olmadıkları için mi dışarıda kalacaklar? bu mudur adalet?

    edit: imla
186 entry daha
hesabın var mı? giriş yap