9 entry daha
  • adını genelde dalgınlıkla izlediğimiz hava durumu bülteninde "bişkek, aşkaabat, duşanbe" üçlüsü dışında pek duymadığımız için hangi -istan'ın başkenti olduğu zor hatırlanan başkent.

    koca şehire merkezi ısıtma sistemi, günde ortalama 100 araba geçen 8 şeritli yolları, 5 futbol sahası genişliğindeki meydanları, sumu (sentralny universalny magazin) ile klasik bilindik ex-sovyet başkentlerinden biri bişkek.

    şehirin soğukluğu ve sıkıcılığı insanlara pek yansımamış. hemen yanlarında tip olarak da benzedikleri çinlilerden hemen hemen hiç etkilenmemişler. güzel güzel parkları, bahçeleri ile kafa dinlenesi bir şehir. yakınlardaki siyasi huzursuzluk da nasıl olmuş anlamıyorum. vay efendim öbürü özbek de sen kırgızsın. beriki kazak, diğeri türkmen... yıllar önce osmanlı biraz da yüzünü sizlere dönebilseydi şimdi hepiniz laz gibi, çerkez gibi etnik gruptunuz. ben "deprem" derken sen "cör tütröşyr" diyorsan ve buna rağmen bu kadar farklı olabiliyorsak rusları tebrik etmek lazım. ya da şöyle bir aynaya bakıp nasıl karmakarışık bir milletiz lan biz diye düşünmek...

    bişkek çevresindeki dağlara biraz tırmanıp, açık havada şöyle bir ufka bakarsanız neredeyse tüm orta asya görünüyor. tavsiye olunur.
26 entry daha
hesabın var mı? giriş yap