2 entry daha
  • çehov'unkinden anlamam da, 657ye tabi olanının ölümü bir kısım yeni durumlar doğurmaktadır.

    evvela, memurun üstünde zimmetli demirbaşlar var mı, (varsa) onları mirasçıları geri getirecek kurumuna. bunu kimse bilmiyor. babanız eve iş mi getirdi? o işi bitirmeden mi öldü? siz bitirmeseniz de kurumuna bi götürün en iyisi. kanun öyle emrediyor.

    bi kere memuriyeti bitiren bir hadise. bu biterse emeklilik başlıyor bir yandan. yeni sgk 4c'lisi olarak eşine, malül çocuğuna, 25 yaşına kadar olan okumaktaki çocuğuna ve sonsuza kadar evlenmemiş çocuğuna maaş bırakacak sanıyorsunuz değil mi? yanılıyorsunuz, el birliği yapıp avrupa birliğine girmek için, emekli memurun dul kızlarının maaş almasına engel olabiliriz.

    ha bir de ölüm ödeneği denen bir şey var bu memurlar için. en yüksek devlet memuru maaşının (ki müsteşar maaşına tekabul ediyor yanılmıyorsam) iki katı ikramiye alabiliyor... kim alabiliyor? varisleri... bu ödeme herhangi bir vergiye tabi değil. ödeme emri aranmaksızın saymanlıklarca verilebiliyor.

    unutmadan, memur eş filan ölürse, kalanlara 7 gün gibi bir ölüm izni var.

    sosyal güvenlik kurumumuz ayrıca memurun defin işlemini gerçekleştiren kimse (kime denk geldiyse) üç beş kuruş defin yardımını da eksik etmiyor memurumuzun bünyesinden. allah böyle kurumlarımıza zeval vermesin...

    edüt: memur maaşını çalışmadan alıyor ya. öldüğü zaman, önceden almış olduğu maaşı ödeyemiyor. yani devletimiz var olsun, varislerden maaşı geri meri alırdı maazallah... dün unutmuşuz, bugün yarın aklımızda kalsın mesele.
12 entry daha
hesabın var mı? giriş yap