36 entry daha
  • "självupptagen" gibi guzel bir kelimeye sahip dil. egosantirik demektir ve fakat tam karsiligi "kendisiyle mesgul"dur.
    nedense isveccede tek sevdigim kelime budur.

    bir diger sevdigim yani ise "knulla" kelimesinin kullanilis sekli. ingilizce karsiligi "do, fuck, screw" turkce karsiligi ise "sikmek" gibi biseydir. gibi biseydir cunku kelimenin "fuck" gibi kullanimi her ortamda uygun kacmayacak bir kelime olmasina ragmen kufur olarak kullanimi yoktur. yani isvecce de isvecce olarak ve bu kelimeyi kullanarak "anani sikerim" ya da "siktir git" diyemezsiniz. onu yerine direk ingilizce "fuck you" diyebilirsiniz. ha bizim karakafalar yeni yeni isvecce ögrenince derler ama, genelde millet garip garip bakar.

    en nefret ettigim kelime ise "hallå" dur. ama bildigin "merhaba" anlaminda kullanilisi degil turkcedeki "alloooo" gibi kullanimidir. beni isveccede bu kadar sinirlendiren baska bir kelime yoktur. örnek vermek gerekirse, mesela bankada ayakta dikilenlerin bir kuyuruk olusturdugunu anlamadin ya da dalgindin ve direk olarak banka memuruna yurudun. iste tam o sirada arkadan "haaloo" diye bir ses gelir ki iste o an onu diyen adama "ne var la, dalyarak" diye bagirmak isterim.

    pek yaratici kufur bulundurmayan isveccenin en sevdigim yani ise bana ana dilimin "dalyarak" gibi bir kelimeyi barindirdigini hatirlatmasidir.
114 entry daha
hesabın var mı? giriş yap