aynı isimde "resident evil (dizi)" başlığı da var
75 entry daha
  • benim bu oyun serisiyle tanışmam kronolojik açıdan biraz ters oldu. 1-2-3'ü bitirmeden, hatta çok fazla haşır neşir de olmadan resident evil 4 ve resident evil 5'i oynayıp bitirdim. ikisi de gayet güzel oyunlar olduklarından dolayı doğal olarak iki oyunun da hayranı oldum, büyük bir zevkle oynadım.

    yalnız gerek sözlükte olsun gerek diğer internet ortamlarında olsun bu oyunlara yapılan eleştirileri, ilk oyunların bu ikisinden daha iyi olduğu, daha iyi bir atmosfere sahip olduğu gibi yorumları görünce hem şaşırdım hem de sevindim. 4ve 5 bu kadar iyiyken, ilk oyunlar daha da güzelse kim bilir oynamak ne kadar zevkli olacaktı. bu amaçla yaklaşık 10 yıl önce ps2'ye çıkan geçtiğimiz ay ise hd görüntülerle iyileştirilip ps3'e çıkan resident evil code veronica x adlı oyunu büyük beklentilerle indirdim.

    giriş videosunu izleyip oyuna başladıktan sonra çığlık atmamak için zor tuttum kendimi. korkudan değil tabi ki, analog kontrol çalışmıyordu ve karakteri hareket ettirmek için yön tuşlarını kullanmanız gerekiyordu. bütün bir oyun böyle nasıl geçicek diyerekten biraz ilerledim ve inventory dolduğu için başka bir item alamadığımı farkettim. buraya kadar normal. fakat inventory'i biraz kurcaladıktan sonra drop item gibi bir seçeneği bulamayınca herhalde bende sorun var deyip internetin başına geçtim. o da ne? harbiden drop item seçeneği yokmuş. bir itemı bırakmak istediğiniz zaman her chapterda 1 tane olan safe box gibi bir yere gidip o itemı bırakmak, geri dönüp diğer itemı almak, bu itemla işiniz bittiği zaman tekrar safe boxa gidip bıraktığınız itemı almak gibi şeylerden bahsediliyordu. sağlam bir küfürün ardından oyunu kapattım ve tekrar açmadım henüz.

    şimdi gelelim bu yazının amacına. resident evil 4 ve 5 ilk oyunlar kadar korkunç bir atmosfere sahip olmayabilir, ilk oyunlardaki gibi zor ve oyuncuyu kastıran bulmacalar içermiyor olabilir ama gameplay açısından getirdikleri yenilikler ve kolaylıklar sadece bu seride değil tüm oyun dünyasında çığır açacak türden. bu iki oyun sırf daha az korkutucu diye ilk oyunlardan daha kötü demek büyük haksızlık olur.o yüzden siz siz olun bu iki güzide oyunla ilgili yersiz eleştirilere kulak asmayın, oynayın oynattırın.

    peki ben ilk çıkan oyunları tekrar oynar mıyım? oynarım oynamasına da biraz daha sakinleşmem lazım.
105 entry daha
hesabın var mı? giriş yap