5 entry daha
  • - rusteem..
    - efendim ceren?
    - sen beni hic kiskanmiyorsun...
    - nasil canim anlamadim?
    - iste mesela "arkadaslarimla disariya cikiyorum carsamba gunu" diyorum, "tamam canim seni kacta nereden almami istersin?" diyorsun... sana volkan ile cekilmis resimlerimi gosteriyorum, "aa ne iyi cocuga benziyor, beni tanistirir misin?" diyorsun... mini etek giyiyorum, dekolte giyiyorum, "ne guzel kizsin sen, hep giysene boyle seyleri bebek" diyorsun...
    - ama bebegim ben seninle gurur duyuyorum, sana guveniyorum hem, neden kiskanayim ki? hem sen de bir insansin, senin de eglenmeye, arkadaslarinla doyasiya gezmeye ihtiyacin var. butun zamanini bana ayirirsan, ben senin hayatin olursam seni dis dunyaya kapamis, arkadaslarindan uzaklastirmis olurum. ote yandan sana bazi seyleri yasaklarsam seni kisitlamis olurum, ama seni en az benim kadar "zeki, cevik ve ahlakli" sayiyorum, benim neleri yapmaya hakkim varsa senin en az onlari, hatta gucum yettigince daha fazlasini yapma hakkin var. seni o kadar cok seviyorum ki seni mutsuz etmeye, kisitlamaya kiyamam.
    - peki rustemcigim, ben de seni cok seviyorum.

    bir hafta sonra rustem, bir arkadasindan elim haberi duyacaktir..

    - rustem abi nasilsin?
    - iyidir koc senden naber nasil gidiyor?
    - valla guzel abi de, dun gece laila'daydim...
    - ee abi guzel mi? benim vaktim yok biliyorsun, bu isler cok vaktimi aliyor, ama ceren icin deger. sen anlat da gitmis gibi olayim..
    - abi anlatmayim abi...
    - soylesene abi ne sakliyorsun benden, kirilmam uzulmem biliyorsun..
    - abi sey ya..
    - ?
    - abi ceren dun gece volkan diye bir cocukla opusuyordu, ben ayrildiniz sanmistim, birsey yapmadim.
    - anladim abi. neyse, o nasil mutlu oluyorsa... ben sevdigim kisi mutlu oldugu surece mutlu olurum...
    - bravo abi buyuk adamsin.

    bu enstanteneden sonra gece moda sahiline gider.. siyah paltosunu bogazina kadar cekmis, denize dogru bakmaktadir. deliyurek sakallari ruzgari yuzunden bir jilet gibi gecirmektedir. fakat rustem, usumek nedir bilmez. balina sise efesinden bir yudum alir. uzunca saclari palto yakasinin korunagindan cikmis, ruzgarla birlikte savrulmaktadir.. hayat ne zalimdir.. samsun'undan bir nefes ceker. akabinde sigaranin icinden odun parcasi gibi birsey duser. sigarasi bile delikanli degildir, ucuzdur, yalancidir... ama rustem kararlidir.. dunyanin bu ikiyuzlulugune karsi gelecektir, ne pahasina olursa olsun..

    --aaiiaaaiiaaa-- (polis sireni)
    - $$$ uzun sacli ibne, sktr git ne bok yiyorsun lan gecenin bu saatinde burada? defol gozum gormesin seni.. siieeeaa!

    rustem, zeki muren'in seslendirdigi "kahir mektubu"'ndan su nagmelerle sahilden rembetiko nargile'ye dogru agir agir yurumeye baslar...

    "her gece kederdeyim,
    durmadan iciyorum,
    sevda ektim kalbime...
    yalnizlik biciyorum..."

    (bkz: fransiz filmi gibi sonu seyirciye birakmak)
    (bkz: dantel rustem)
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap