3 entry daha
  • insanın, insanı yorduğu, yıprattığı, ezdiği, sömürdüğü ve her acının odak noktası haline dönüştürdüğü zamanların insanıdır.

    çağını sorgulamak ve onunla mücadele etmek yerine insanlarla arasına koca bir duvar örerek kendi dünyasını kurmaya çalışan, bunların aksine inansa da yapacağı pek bir şeyin olmadığı fikrine zorunlu olarak inanmış, kimilerince asosyal olarak görülebilecek, kendi duvarlarının mahkumu ya da özgür bireyi olarak hayatını devam ettirmeye karar vermiş, alışkanlıklarından, içinde yaşadığı kentin sokaklarından, dostlarının ve arkadaşlarının hafızalarından kendisini silerek, yaşamın öteki ucuna içsel bir yolculuğa çıkan modern insandır bu. "dünyanın verdiği acı o kadar çoktu ki hiç aşk acısı çekmedim." diyen tezer özlü gibi dünyanın verdiği acılardan bunalmış modern bir insan.

    seçtiği hayatın zor olduğunun bilincindeyse ve yaptığı şeyden dolayı büyük sıkıntılar çekmeyecekse, hayatından eksilttiği insanları özlemeyecekse, çıktığı bu yolda yalnız kalmanın yaratacağı etkilerden korkmayacaksa, sağlıklı bir yalnızlığın tadını çıkarabilecektir elbette. aksi halde deliliğin, bedenini ve ruhunu saracağı sağlıksız bir yalnızlığın pençesinde yıllarca kıvranacaktır.
169 entry daha
hesabın var mı? giriş yap