80 entry daha
  • 1914'te fuat uzkınay'ın yaptığı ilk türk filmiyle temeli atılmıştır. ilk sinema filmi paris'te 1895'te yapılan ilk gösteriyle başladığına göre tarihsel olarak çok farkı yoktur sinemayla tanışmamızın.
    ülkemizde 1960'lara kadar 100'e yakın film çekilmiş, 1970'te televizyonun hayatımıza girmesiyle türk sineması izleyicisini kaybetmiştir. durumu kurtarmak adına seks filmleri yapılmış ve türk sineması'nın neredeyse mevzusu bitmiştir. 1980' lerde ise arabesk sanatçılarının her çıkardığı yeni albümü tanıtmak uğruna yaptığı klip tadındaki filmler türk sinemasını ve türk milletini dumurdan dumura sürüklemiştir. (o dönemleri ufak sıyrıklarla atlatmış biri olarak söylüyorum)
    son yıllarda türk sinemasına yeni filmler ve yönetmenlerle renk geldiğini fakat şimdiler de dizi furyasıyla gerileme dönemine girdiğini düşünmekteyim.
    yinede türk sinemasını sadece sinema salonlarında gişe yapmak adına ticari kaygılarla yapılan filmlerle ve televizyonda gösterime giren filmlerle ele almamamız gerekir. yapılmış yada yapılması düşünülen mükemmel filmler ve yönetmenler vardır, olacaktır..
245 entry daha
hesabın var mı? giriş yap