5 entry daha
  • bazı sivri zekalı yurdum insanının yarattığı şehir efsaneleri sonucu içinde vinç unutulduğu zannedilen otel.

    ulan adam trilyonluk iş yapmış, gerizekalı mı oteli vinç etrafına inşa edip, inşaat bitince "anaa vinç içerde kaldı ya la, biz buraya asansör yapacaktık hani" mi diyecek?

    etraftaki konutlardan ve caddelerden ötürü otele dışarıdan vinç kuracak müsait arazi yoktur ve otel vinç etrafına inşa edilmiştir. hatta şu an vinç duran boşluk asansör boşluğudur. gökdelen inşa edip asansör boşluğuna yanlışlıkla vinç mi kuracaklar!?

    inşaat bitimine çok yakın bir tarihte mal sahibine haciz gelmiş, binaya tedbir konmuş, çivi dahi çakılması yasaklanmıştır. hal böyle olunca vinç de içeride demonte edilmeden kalmıştır.

    yok efem yurtdışından özel helikopterler gelip vinci içeriden çekip çıkaracakmış da gop halkının evleri zarar görmesin diye her konut devlet tarafından sigortalanacakmış da. hikayelere bak allah aşkına.

    o vinç aynı bir lego gibi adım adım sökülebilecek bir teknolojiye sahiptir. tıpkı portal vinçler gibi kule vinçler de tek bir kumanda düğmesi ile hidrolik bir düzenek sayesinde sökülebilir. sonuçta o vinc oraya yekpare vaziyette getirilmedi. demonte halde gelip oraya kuruldu ve otelin girişine hidrolik kasalı bir vinc kamyonu park ederek nasıl monte edildiyse öyle de sökülebilir.

    şu an gördüğümüz pek çok gökdelen de aynen böyle inşa ediliyor. içerideki vinç etrafına yapılandırılıyor. akabinde vinç bir günde hatta bir kaç saatte sökülüyor. ortalama esnaf dostu, inşaat meraklısı her birey bilir bu teknolojiyi.

    bilmeden etmeden konuşmak dedin mi,efsane yaratıp dillendirmek dedin mi bizim milletimiz 1 numara işte.
12 entry daha
hesabın var mı? giriş yap