83 entry daha
  • keşke daha iyi bir dizi olsaydı. keşke dememin tek sebebi de karakterin çıkış noktasının iyi düşünülmüş olması, yoksa bunun dışında her şey yalan olmuş.

    madem elinde arkady balagan gibi arızalı bir karakter var, bunu iyi kullan. balagan house'a benzetilmiş haklı olarak. ama house'tan ziyade adrian monk'a benziyor. monk'da sevdiği kadını kaybedince halihazırda varolan arazları hastalık boyutuna taşınıyor ama aynı zamanda bu arazlar monk'un olayları çözmesini de sağlıyor. yani monk'un sürekli gözümüze sokulan egzantrik tarafları dizide süs niyetine değil, ana hikayeyi oluşturmak için kullanılıyor bu nedenle de ilginçliğini kaybetmiyordu. oysa endgame'de böyle bir durum yok.

    dizinin bir diğer olamayan tarafı da zekice açıklamalara sahip olmaması. seyirci polisiye dizi izlerken merakının olgulara dayanarak tatmin edilmesini bekler. hatta yüzyıl önce yazılı hale getirilmiş altın kurallardan biri de budur. yani kafanda yarattıklarınla olayı çözeceksen, benim dizinin kalanını izlemem için sebep kalmıyor. bırak sonuçta olay çözülürken ben de "hmmm, aslında demek böyleymiş" diyeyim.
38 entry daha
hesabın var mı? giriş yap