130 entry daha
  • --- hafif spoiler ---

    okulda professor x'in etik derslerini kimsenin iplemediğinin anlaşıldığı film. bir tarafta bütün mutantları tekrar insana dönüştürebilecek olan bir ilaç var. her ne kadar sadece gönüllü olarak başvuranlara uygulanacağı duyurulsa da askerlerin elinde yüzlerce şırınga ateşlenmek için hazır olarak bekliyor. ki, storm başta olmak üzere okuldaki 'iyi' mutantların hemen hepsi* bu ilaca tepkili.

    diğer taraftaki magneto bu ilacı fırsat bilip tüm insanlığa* savaş ilan ediyor. aslında niyeti ilacın sentezlenmesini sağlayan veleti öldürüp durmak mı yoksa her insanı mı öldürmeye niyetli pek belli değil. kabul edelim ki ikincisini seçmiş olsun. ordular düzülüyor, köprüler atılıyor, savaşa gidiliyor..

    ortada müthiş bir etik ikilem var değil mi? bir arada yaşamayı beceremeyip çözümü diğer tarafı yok etmede bulan iki taraf var. (bkz: karşılıklı faşizm) üzerine 3 saatlik film çekilir, yetmezse 3 filmlik seri çevrilir. amma velakin bizim elemanlar ne yapıyor? atlıyorlar jete, direkt askerlerin yanında savaşa giriyorlar. hadi diyelim ki masum insanlar ölmesin diye yapıyorlar. ancak bunu yaparken çatır çatır mutant öldürmekten hiç mi hiç gocunmuyorlar. üstelik, bununla da yetinmeyip mutant geni yok eden iğneleri kullanmaktan dahi geri kalmıyorlar. profesör x'in kemikleri sızım sızım sızladı yemin ederim. okula döndüğünüzde çocukların yüzüne nasıl bakacaksınız lan? derse girip "50 mutant leşim var, ama onlar başlattı." mı diyeceksiniz?

    böyle senaristler olmaz olsun arkadaş. güzelim trilogy piç olmuş.

    --- hafif spoiler ---
12 entry daha
hesabın var mı? giriş yap