159 entry daha
  • elvis'i ilk olarak daha ortaokuldayken, sezen cumhur önal'ın sunduğu müzik yelpazesi programında dinlemiştim. sadece bir şarkısıyla (ki büyük ihtimalle it's now or never'dı) deli gibi hayranı olmuştum. ayvalık gibi bir yerde, üstelik de turistik olmayan, dolayısıyla çok da fazla hareketlilik olmayan bir kış ayında, bir tek kasetini bulabilmek için annemle dükkan dükkan (tabi ne kadar dükkan varsa) dolaştığımızı bugün gibi hatırlıyorum. sonunda da g.i. blues filminin soundtrackini bulmuştuk. o kaseti belki bir yıl boyunca sürekli dinledim.

    sonra abim üniversiteyi kazanıp da istanbul'a gittiğinde, ilk memleket ziyaretine gelişinde iki tane elvis kaseti getirmişti. sevinçten deliye döndüğümü hatırlıyorum. o kasetler de dinlenmekten harap oldu tabi. bu arada abim bana elvis posterleri elvis saatleri vb şeyler getirmeye devam etti. babamın görevi nedeniyle çanakkale'ye gidip geldiği bir ara, biz de onunla gittiğimizde orada bulup aldığım elvis tablosunu da hiç unutmuyorum. abimin gitmesiyle sadece bana kalan oda, adeta bir elvis mabedi havasındaydı.

    annem yaşım ilerledikçe (yani ergenlikten çıktıkça) bu sevdamı unutacağımı söylüyordu ama ben biliyordum ki bu hiç bitmeyecekti. çünkü ben onun görünüşüne değil sesine, şarkılarına sevdalıydım asıl.

    sonra ben üniversiteyi kazandım ve istanbul'a gittim. en yakın arkadaşım da ankara'yı kazanmıştı. beni istanbul'a ziyarete ilk geldiğinde yanında bir kafeden (yerine başka bir poster çerçeveleterek) satın aldığı dolayısıyla hafif sararmış ama kocaman çerçeveli bir posterini getirmişti ki hala evde durur.

    aradan yıllar geçti. artık 35 yaşında evli koca kadınım :) ama hala şirket masaüstümde bir elvis fotoğrafı, hala mp3 çalarımdaki 1000 şarkının yarıya yakını elvis şarkıları. hala iş nedeniyle yurtdışına çıktığımda, mutlaka burada olmayan bir elvis filmi/kitabı/biblosu ile dönüyorum oralardan.

    onun kadar muhteşem şarkı söyleyen bir adam daha gelmeyecek bu dünyaya.

    iyi ki geldin, iyi ki yaşadın, iyi ki bu kadar çok şarkı söyledin, iyi ki bu kadar çok mutluluk bıraktın dünya üstündeki insanlara.

    keşke sen da en az bizi mutlu ettiğin kadar mutlu bir hayat yaşasaydın...
282 entry daha
hesabın var mı? giriş yap