4 entry daha
  • belediyeye ait 4 kameradan gün boyu canlı izleyebileceğiniz sessiz ve de güzel şehir, memleketim. (kameralar)

    şehrin merkez nüfusu 2010 sayımına göre 8.500'dür. çok fazla göç verdiği için londra'nın kimi mahallelerinde bulgaristan'dakinden daha fazla mestanlılının ikamet ettiği söylenir.

    belediyesinin internet sitesi bulgarca, ingilizce ve türkçe dillerindedir.

    komünist dönemde halk henüz göç etmemişken, türkiye'de 8.500 nüfusa sahip ilçelerde görmeye alışık olmadığımız sinema, kültür merkezi, şehir kütüphanesi, kapalı spor salonları, stadyum, yüzme havuzu gibi pek çok sosyal, kültürel ve sportif olanaklar mevcuttu. nüfusun azalmasıyla birlikte bunların bir kısmı bakımsızlık nedeniyle kullanılmıyor artık.

    cetvelle çizilmiş ve 5 metre arayla ağaçlandırılmış sokakları, zamanında tarlayken devletleştirilip şehrin nefes aldığı, çocuklu annelerin bebek arabalarıyla dolandığı, çocukların neşe ile oynadığı yer haline getirilen şehir parkı, sabahları mis gibi espressonuzu veya türk kahvenizi yudumlayabileceğiniz, akşamları arkadaşlarınızla birer içki içebileceğiniz park çevresine serpiştirilmiş kaliteli kafeleriyle, şehrin kenarından sessizce akan sütle nehriyle ve de hijasıyla simcity kıvamında bir mini şehirdir mestanlı.

    deli gibi özleniyordur, farkında değildir.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap