31 entry daha
  • bu şehirde gece hayatı yok diyen bok yesin. siz gece hayatı olmayan alman şehri görmemişsiniz (bkz: schwetzingen)

    şehir merkezindeki holiday inn otelinin karşısındaki parkın köşesindeki koi denen mekan değme istanbul barlarına taş çıkartır muhabbet ve ortam açısından. kapısında ayı gibi bir herif vardır, ama tipiniz, giyiminiz, kuşamınız güzelse "damsız yassah" demez, saygıyla alır sizi içeri.

    zimmer vardır sonra, güzel bi bardır. bir de su kulesinin karşısındaki starbucks'ın arkasında adını unuttuğum bi mekan var, orasına da gayet güzel diyorlar ama ne zaman gitsem özel okul partileri olduğundan nazikçe geri çevirdi herifler.

    ayrıca çok kral da bi festivali vardır, 20 tane sahnede aynı anda gayet güzel müzik yapılır (bazılarında almanlar polka yapabilir, aman diyim.. ama bir çoğu rock falan çalar)

    türk çoğunluğundan olsa gerek şöyle de bir sahne de yaşatmıştır:

    beşiktaş-bursa maçını izlemek için mekan aranmaktadır. tramvayda gözümüze kestirdiğimiz bir gence survival almancamızla girişilir:

    - enşuldiğun..können sie englisch sprechen?
    - tut mir leid, nein..
    - (aha sıçtık, hmm saol bakışı)
    - türk müsün?
    - (oha) evet yaa.. maç izlemek istiyorum da, nerde izleyebilirim?
    - tamam, benle in, yolumun üstünde bir yer var, orda izlersin..
    - sağol birader; sen nerelerdensin? (türk bulunca türkçe muhabbete girişen genç mode on)
    - yok ben türk değilim.
    - (oha oha) e türkçe konuşuyorsun?!!
    - ben yugoslavım, arkadaşlardan öğrendim.

    yanisi; los angeles'ta ispanyolca ne kadar geçerli bir dilse, mannheim'da da türkçe öyle bir dildir. türkçe'ye hakim almanlar bile pek çokcadır. sadece türkçe konuşarak rahat rahat yaşayabilirsiniz.

    ayrıca hiç bahsedilmemiş, kızları pek güzeldir bu şehrin. gerçekten de bizdeki "izmir" hadisesinin bir benzeri dile getirilir alman hans'lar tarafından, "ah so, mannheim'ın kızları, gevşer gönül yayları" şeklinde.
38 entry daha
hesabın var mı? giriş yap