37 entry daha
  • aha! üşenmedim yazdım! al kardeşim! al sana hayatta başarının sırrı! üşenmedim, oturdum yazdım! 2 dakikamı bile almadı! aha bak buraya yazıyorum! bunları oku, idrak et ve elinden geldiğince uygula! bak gör, her bi şey zamanla daha iyiye gidecek! bu da benden sana bi abilik, bi babalık, bi kardeşlik! emirlerimi aynen uygula! fark edeceksin ki hayatı yönlendiren tanrı değil, sadece sensin! aha! bak! aşağıda! oku ve emirlerime itaat et! gör bak! mutluluk var sadece bunun sonunda:

    1-) iş bul! iş bul ama sevdiğin işi yapmaya çalış! faydalı bir iş yapmaya çalış! hayatta bir meşguliyetin olsun!
    2-) hayatına dair gerçekçi hedeflerin olsun! bir hedefini ele geçirince, hedeflerin sonuna bir hedef daha ekle. hayat tüm hedefleri ele geçirebilecek kadar uzun!
    3-) çalış! iş bulmakla çalışmak aynı şeyler değil; biliyorsun!
    4-) mutlu ol! mutlu olmak için ne gerekiyorsa yap. ileride getirileriyle birlikte mutlu olmanı engelleyebilecek (geçici) mutluluklardan bile kaçma! her an mutlu olmak için yeni bir sebep bulabilirsin! bu tamamen duygusal!
    5-) hormonlarının sesini dinle! öfke, nefret, aşk, hırs! hepsi kimyasal! kimyaya aykırı davranma!
    6-) samimi ol! derdini anlatmadan derman da bulamazsın, bela da!
    7-) beladan kaçma! belanın diğer ucunda mutlaka kıymetli bir ödül vardır!
    8-) acıma! acıma öyle her önüne gelene! düşün, tart, empati yap! acınacak hali varsa da acıma; yardım et!
    9-) sev. birilerini ya da bir şeyleri sev! para da olur bu, bir adam da, çocuk da, çiçek de, ot da, bok da olur! amaçlarının mutlaka bir ödülü olsun! bu ödül sevgi olsun! sevilmek çok güzeldir!
    10-) kork! sana ya da çıkarlarına zarar verebilecek her şeyden kork! isteğin ve kontrolün dışında gerçekleşebilecek her şeyden kork. korku sana tedbir getirir! tedbir iyidir! korktuğun şeyler başına gelirken, zaten çoktan sakınmışsındır götünü başını!
29 entry daha
hesabın var mı? giriş yap