466 entry daha
  • tamamen ticari sebeplerden dolayı değişik bir şekilde engellenmiş sitedir.

    sizinde gördüğünüz gibi başlık altına çatır çatır entry girilebiliyor.

    esas itibariyle ticari bir internet sitesi haline gelmiş ekşi sözlük tarafından engellenmiş "internet üzerinden kar amaçlı kitap satışı yapan" ticari bir internet sitesidir.

    evekitap.com'un entry girenler arasında çekilişle verdiği hediye kitaplar da sonuçta bu sitenin reklamı için yapılmış bir promosyon çalışmasıdır. dolayısıyla evekitap.com bir reklamveren, ekşi sözlük ise bir reklam mecrasıdır. arada evekitap.com lehine tek taraflı bir reklam / promosyon stratejisi geliştirildiği için ekşi sözlük tarafından bir şekilde bu tek taraflı ticari kazancın engellenmesinde bir yanlışlık yok gibi geliyor bana.

    empati yapacak olursak, evekitap.com sitesinin ana sayfasında para karşılığı olması gerekirken sürekli bir ekşi sözlük bannerinin bedavadan yayınlanması ne kadar ticaretin kurallarına aykırıysa evekitap.com'un da ekşi duyuru destekli bu çalışmayı sözlük yönetiminden habersizce ve tamamen ticari kaygılarla yapması da ticaretin kurallarına aykırrı olmaktadır.

    ne evekitap.com ne de ekşi sözlük'le herhangi bir ticari bağlantım olmadığından dolayı yapılmış bu engellemeyi tamamen ticari buluyorum ve bunun üzerinden yapılacak bilumum hak-hukuk, özgürlükler vs. içerikli eleştiriyi yapanlara şunu tavsiye ediyorum: hanginiz alışveriş yaparken sadece ürünü / hizmeti alıp ödemesini yapmıyorsunuz ve bunu da yukarıdaki gerekçelerle bir mağduriyet haline getiriyorsunuz ki?

    bence hiçbiriniz.

    (bkz: parayı veren düdüğü çalar)
    (bkz: ne kadar ekmek o kadar köfte)
109 entry daha
hesabın var mı? giriş yap