133 entry daha
  • kendi vatandaşına hakaret etmektir.

    geçen ay uçağa yetişmeye çalışıyorum.

    havaş'ın hava alanı seferlerinin iptalinden beri yerine getirilen havataş da hava alanı seferlerini gereği gibi yapamadığından ve sefer saatinde hareket noktasında olmama rağmen seferde kullanılacak otobüs çoktan dolduğundan sonraki sefere kalmışım zaten. hayli gecikmişim. koştura koştura check-in yaptırdıktan sonra pasaport kontrole geldiğimde pulum eksik diye geri yollanıyorum.

    o pul satış bankolarında hep 2 koltuk olur ama 1 kişi çalışır. önümdeki yeni yetme, iktidar sevgisi sayesinde küçük esnaflıktan ucuz iş adamlığına terfi etmiş adam da bu hızlı yükselişinin coşkusunu bankodaki bu 1 kişiyle bu harçlar hakkında dertleşerek kutluyor, beni ve arkamda sırada bekleyen garibanları takmadan.

    adam - şu kanun da çıkmadı gitti, hala 15 lira ödüyoruz.
    banko görevlisi - ?
    adam - çıksın da düz 20 ödeyelim, ne bu böyle sadaka gibi. hatta 50 olsun, düz hesap.
    banko görevlisi - ben de bıktım bozuk para aramaktan.

    vay anam vay. üç gün öncesine kadar açlıktan nefesi kokan adam paranın kralı olmuş, saçtıkça saçacak...

    tam kontrolü kaybedip adama bağrınmaya başladığımda, az önce tam para vermedikleri için bozuk para bulmaya yollanmış bir spor takımı geliyor, onlar adamı haşlarken ben pulumu alıp pasaport kontrole geri koşuyorum.

    seyahat özgürlüğü konusuna hiç girmeyeceğim. son yıllarda elimizden alınan, alınmaya çalışılan bunca özgürlük karşısında, bunları özgürlüklerden zamanında bihaber olan, bilse de yaşamamış tayfanın yalakalığı göz yaşartıcı.
198 entry daha
hesabın var mı? giriş yap