298 entry daha
  • 9. bölümünü az önce izlediğim dizidir. hatta bir kere izledim, kesmedi, az oyun oynayıp bir kere daha izledim. spoiler'a geçmeden önce, bölümü izlerken odanın dışından duyabileceğiniz haykırışlardan 1-2 örnek vermek istiyorum :

    - ha-hassiktir nassıl lan ? vay amına koyayııııım
    - lan lan, hayır lan !!
    - na-naga ? hey yavrum beee

    --- spoiler ---

    öncelikle, denk gelip de okuduysanız (bkz: #28865289) görebileceğiniz gibi yetişkin gaang'in seslerini merak ettiğimden bahsetmiştim. ve yani aang haricindeki seslerden memnun kaldım. sokka süperdi mesela, konuşması filan. aang de şey, çok ciddi geldi. bari "toph, i'm 40 years old. you think you could stop with the nicknames ?" derken ciddiyeti elden bıraksaydı biraz.

    diyorum ki acaba bolin asami'ye mi sardıracak şimdi. tak diye söyledi yani korra ve mako'nun öpüşmelerini. az gevelemeye çalıştı, evet, ama o gevelemelerin sonuç vermeyecek cinsten olduğunu kendisi de biliyor olmalı bence.

    geçen bölümdekilerden daha da güzel bükmeler vardı bu bölümde : lin'in rayı indirip, tepede delik açarak yukarı fırlaması ; korra'nın chi-blocker'ları toprak-dalgası ile alaşağı etmesi ; yakone'un elleri bağlıyken bile deli gibi kan bükmesi ; ve son olarak (en sona aang'in yüzü, suyu, hürmetine koydum bunu) aang'in kendi kütlesi ve hacmiyle orantılı bir hava-küresiyle yakone'un peşinden gitmesi.

    ulan bir de, yakone aang'in kemiklerini kırıyordu lan resmen. herif kan değil, direkt kemik büktü sanki. yüreğim ağzıma geldi resmen orayı izlerken, sigaramı ağzıma götüremedim.

    gelelim amon'a... amon'un kan bükmeye karşı dayanıklı olmasını ben chi konusunda uzmanlaşmış olmasına bağlıyorum. ha nasıl olduğu konusunda kafamda bir açıklama yok, ama öyle olduğunu düşünüyorum. "bumi olasılığını iyice sıfıra mı indirdin ?" diye sorarsanız, ona da evet diyemem. ama öylesini de beklemiyorum açıkçası. ilk seride iki kardeşi (iroh ve ozai) birbirine düşürmeyen adamlar, şimdi mi yapacak onu ? serinin yaratıcılarından daha karmaşık bir örgü bekliyorum.

    bir de söylemeden geçemeyeceğim. sen neymişsin be naga ? karların ortasında koklaya koklaya buldun korra'yı, helal olsun

    --- spoiler ---
1171 entry daha
hesabın var mı? giriş yap