1 entry daha
  • hakkında yazılan entry sayısına da bakıldığında ne kadar gereksiz, ve çok önemli olması lazımken statü yanlışlığı ve reklam eksikliğiyle birlikte ne kadar arka planda kalmış olduğu anlaşılan bir kupa..

    aslında türkiye'nin lig şampiyonluğundan sonra en önemli kupası ve süper ligdeki düşük sıralardaki takımlar, hatta ikinci ligin kaliteli takımlarının avrupaya gidebilme yolunu açabilecek ve reklamlarını yapmayı sağlayacak bir kupa bu aynı zamanda.. peki niye bu kadar az rağbet görüyor?

    kupa, statü gereği güçlü takımları (ilk 8) son turlarda kupaya dahil ediyor, ve zaten yoğun bir lig ve avrupa mücadelesi içindeki büyük takımlar kupayı pek önemsemiyor.. küçük takımlar da ligden düşmeme, veya birinci lige çıkma gibi hedefler doğrultusunda giderken bu kupayı hedeflerinin önünde bir engel olarak görüyor.. peki bu kupayı rağbet görür bir hale getirmek nası olabilir?

    bence ufak bi statü değişikliği ve biraz reklamla bu kupa avrupa'nın ülke kupaları gibi önemli bir yere gelebilir.. basketbol'da yapıldığı gibi örneğin birinci ligde takımı olmayan bir şehir, futbola susamış ve futbol seyretmek isteyen insanların bulunduğu bir şehir seçilip, kupada yarı finale kalan 4 takım final four şekliyle burda 2-3 gün içinde mücadelelerini yapıp ilk 3 seçilebilir.. hem düzenleneceği şehire büyük bi hareket, canlılık, ve ekonomik fayda katar, hem de kupa tekrar canlanıp eski günlerine dönmüş olur.. yoksa bu kupa da ilerleyen zamanlarda cumhurbaşkanlığı kupası ve başbakanlık kupası gibi rafa kalkabilir.. kupanın önünü açabilecek tek şey reklam, ve motivasyonla küçük ve büyük takımların kupaya teşvikini sağlamak ve her sene değişik bir şehirde final four tarzı bir organizasyon sonucu şampiyonu belirlemek olacaktır..
411 entry daha
hesabın var mı? giriş yap