80 entry daha
  • çok sorunlu iki sezonun ardından güzel bir finalle veda eden dizi. ancak zaten finalini bundan çok çok daha iyi bir şekilde 3. sezonun sonunda yapmışlardı, buna hiç gerek yoktu. ilk üç sezonda ve nispeten 4. sezonda davalar hikayeyi şekillendirirken bu sefer dava sırf hikayenin küçücük bir kısmını oluşturuyordu. sırf patty-ellen savaşı gerçekleşebilsin diye.

    --- spoiler ---
    bir dizide seyirciye pencere olacak, sempati uyandıracak bir karakter olması lazım. ellen ilk üç sezonda bu görevi üstleniyordu. ama o kadar çekilmez, o kadar ilkesiz, o kadar "oyunu kuralına göre oynayan" bir insan oldu ki... ve bu esnada ruhu kayboldu. sürekli mutsuz bakan, hiçbir eğlenceli ve "canlı" tarafı olmayan bir kadına dönüştü.. evet, dizinin ilk günden anlatmak istediği şey genç birinin patty'e evrilme hikayesiydi. ama bu evrilme 4. sezon ile bir anda tamamlandı ve o aradaki uçurum geçilirken seyirci devre dışı bırakıldı. bu kasvetli hava ve karakter, zaten konu itibariyle dibine kadar karanlık olan bir diziye fazla geldi. ellen, nişanlısının katilini ararken ve patty'nin peşine düşerken en azından ihtiraslı, hırslı ve canlıydı.

    özellikle son sezonda iyice vazgeçtikleri flashforward'lar çok sağlam olmayan hikayeye epey zarar verdiler. ellen'in sezon boyu öylece yerde yatmasını bağlayacakları yeri bir bölüm önce hepimiz tahmin etmiştik sanırsam. michael'ın ölümü dışında, ki o nasıl bir salaklıktır, sürpriz olan tek bir şey yoktu. davayı zaten alelacele paketleyip yolladılar. neymiş, patty ellen'ı denemişmiş. bu patty ne zamandan beri dibine kadar savaşmadan böyle pes ediyor, medyaya başarısızlığını itiraf ediyor? sırf ellen'a ders vermek uğruna karizmasını bu kadar çizdirecek bir kadın mı patty?

    allah hiçbir dizinin başına karakterleriyle ne yapacağını bilmeyen yazar vermesin. bugün geldiğimiz noktaya, zaten 3. sezonun sonunda da ulaşabilirdik. iki koca sezon hemen hiçbir karakter ve konu gelişimi yaşanmadı, ellen'ın çekilmez bir insana dönüşmesi dışında.

    her şey kötü değildi tamam. patty'nin kariyeri uğruna kurban ettiği kızı ve mutluluğuna paralel olarak ellen'ın her şeyi geride bırakarak ve yüzeysel bir yorumla çok şükür ki o iğrenç kahküllerini kestirerek kızıyla ve kocasıyla mutluluğa yelken açması patty'e ağır bir darbe oldu. o son sahnenin muhteşemliğini de yabana atamam. yıllar sonra glenn close sırf o sahneyle bile anınabilir. bir bakışla ne kadar çok şey anlattı bize.
    --- spoiler ---

    daha önce de söyledim, son bir kez tekrar edeyim. ben bu diziyi ilk final yaptığı 3. sezonla bitti varsayıyorum. bu son iki sezon, bizim bildiğimiz, dudak uçuklatan, buram buram kalite kokan diziden çok uzaktı zira.
25 entry daha
hesabın var mı? giriş yap