14 entry daha
  • standart bir shooter'da oyunun başından sonuna kadar binlerce adam öldürürsünüz. adam gelir, size ateş eder, siz de ona doğru tıklarsınız birkaç kez, adam ölür. bu sırada tek dikkat ettiğiniz kendi canınız ve kalan merminiz mühimmatınız olur. specs ops bunu aşmış. herkes hayatta kalmaya çalışıyor, öldürmek zorunda kaldığınız insanlar canınızı sıkıyor. vicdanınızla adalet anlayışınız arasında gidip gelerek çekiyorsunuz tetiği ya da yaşamalarına izin veriyorsunuz. yapmak zorunda kaldıklarınız sizi ve oyundaki karakterinizi değiştiriyor. nasıl l.a. noire kendini tekrar eden oyun piyasasına teknolojik olarak bir katkı sağladıysa, spec ops da fps'lerin bu yönüne inanılmaz bir katkı sağladı.

    oyunda bölgede yaşadığı bilinen halkların dilleri de kullanılıyor. ha ama standart "god no!" feryadını "allah no" diye çevirmişler, bazı anlamlar kaybolmuş. öte yandan sahillerde "you drink yes? you sex yes?" diye sergilediği ingilizcesiyle standart türk cahili ne yapmış? abi oyunda adamlar "allah yok diyor!" diye gaza gelmiş. çatışmanın ortasında ne alakası var ulan? allahsızlığı yayma kürsüsü başkanı'yla mı çatışıyorsun sığır. adamlar o anda "fuck! fuck! i'm hit! düşük sıcaklıklarda bile lekesiz temizliiiik!" diye haykırsa bi nebze daha mantıklı gelecek. forumlardaki tartışmaları, yaptıkları bulgur beyin bazlı çıkarımları oku, hayattan soğursun yemin ediyorum ben nerede yaşıyorum diye.

    sonuç olarak, bu konuda bir hassasiyetiniz varsa diye söylüyorum, oyunda ne türklük ne de islam onurunu zedeleyecek bir şey yok. öyle olduğunu sanıp bu oyunu atlarsanız "abi oyunda düşman bana sanafabiç dedi, arkadaşlara sordum adam bana orospu çocuğu demiş, çok ağırıma gitti aninstal ettim oyunu" kafa düzeyindeki adamların lafıyla iş yapmış olursunuz.

    son olarak, soundtrack'inden bir şarkı paylaşayım, action değil vicdan oyunu olduğu göstermesi açısından. şarkının adı battle, ama dinle bak nasıl battle.
    http://www.youtube.com/watch?v=eb7uu6bz_wm
97 entry daha
hesabın var mı? giriş yap