129 entry daha
  • cok mantik hatasindan ziyade hikayesindeki bazi olaylara -ki hic az degil bu bazi olaylar- zayif aciklamalar getiren bir filmdir. bence bu zayifliklarin toplami cok mantik hatasi bulundurmasi durumu kadar kotu bence. gercekten filmin sonunda "bi siktir git ya" dedim. bir david fincher filmine kotu diyecegim aklima gelmezdi hic. bence hic bu acidan savunulmamali bu film. imdb'de bir kullanici incelemesine cok guzel bir baslik atmis ve bence filmin sorununu cok iyi ozetliyor:

    "an insult to intelligence"

    --- spoiler ---

    yani adami psikolojik testlere tabii tutmuslar, gecmisine inmisler demek bu kadar ucuk olaylari aciklayamaz. arti filmin gelecekte gectigine dair bir izlenim yok veya iddia edilen asiri ayrintili psikolojik testleri yapmaya yetecek hayali bir teknolojinin varligi belirtilmemis, boyle olsa belki daha aciklayici olurdu, ama kagit ustunde yapilmis anketten bahsediyoruz dostlar, savunulacak bir yani yok.

    --- spoiler ---

    bir baska nokta. ben filmi izlerken nicholas'in mezar benzeri bir yerde uyandigi kisimda bu "oyun"un bir dolandiricilik numarasi oldugunu ve servetine el koyulduktan sonra adami neredeyse dilenecek vaziyette bir halde birakan bir operasyon oldugunu dusunmustum. yani biraz saw benzeri bir gaddarlik var ama hafiften ders verme niyetinde. ama oyle degilmis. sonunda anliyoruz ki:

    --- spoiler ---

    tum bunlar dogum gunu hediyesiymis!!!!

    --- spoiler ---

    supriz son yapacagim diye bu kadar sacmalanmaz.

    4/10
303 entry daha
hesabın var mı? giriş yap