• beni feci bir şekilde özendiriyor bu kahrolası konsept. his olarak süper bir şey, sadece önünde bir şeyler olup bitmiyor arkandan da birileri geçiyor, sesleniyor. evinde ne yaşıyorsan surroundunu yaşıyorsun. sosyo-psikolojik açıdan değerlendirdiğim zaman, çok süper devrimci bir dizayn aslında. birey, artık bu iç mimariyle periferide değil ev(ren)in tam ortasında oturacak, eve adeta hükmedecek. yeah! amerikan rüyasının özünde bu iç mimari yatmakta.

    biz de kanepemizi salonun ortasına koyalım, biz de artık bu reaya kafasından kurtulalım diye bütün pazarımı bu işe ayırdım; önce dolabın yerini değiştirdim, halıları odanın diğer yanına kaydırdım; bana bir kenardan endişeyle bakan çoluğuma çocuğuma avradıma "karışmayın bana evin fengşuisini düzeltiyorum" diye çıkıştım. bir yandan halıyı itip bir yandan da doktrinimi ilan ediyordum "..bugüne kadar bu dört duvar söyledi bize ne yapacağımızı, (duvardaki tabloyu çıkarıyorum) nerede yürüyeceğimizi, (diğer duvara asıyorum), hangi ses tonuyla konuşup hangisiyle konuşmayacağımızı (fiskos masasını taşıyorum) ama bundan sonra salon ortasındaki üçlü koltuk konseptimizle beraber bu evin yeni efendisi biz olacağız, ahahaha" derken gök gürlemesi de bana eşlik etti. dev tv'yi sehpasıyla beraber iterken ter götümün çatalından niyagara şelalesi'nden akarmışçasına ses çıkarıyordu. en nihayetinde 5. element olan dursunlar mobilya markalı üçlü koltuğu odanın ortasına kondurmak kalmıştı.

    gel gör ki dursunlar mobilyanın yaratcıları türkiye'de, salonun ortasına kanepe koymak batının ahlaksızlığıdır, türkiye'de kimse koymaz diye düşünmüş olmalı ki kanepenina arkasını komple çuval beziyle kaplamış. salona girince ortada kocaman bir kahverengi çuval bezi karşılıyor sizi. fengşui derken dursunlar mobilya'nın yü heng'i elimde kalakaldım.

    halbuki ne güzel olacaktı; eve ayakkabıyla girip kendimi koltuğa atıp masadaki cipsi yattığım yerden yiyebilecektim. çocuğum odaya girip "umarım o patates cipslerini yemiyorsundur dad, çünkü 9. sınıflardan arkadaşım çılgın danny dün gece cipsin sosuna sikini batırdı" deyip beni hayretlere gark edecekti..

    türkiye'de istediğim hayatı bir türlü kurgulayamıyorum.
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap