10 entry daha
  • bi vakitler adana'da epeyce gitmişliğim vardır kendilerine. istanbul'da hiç gitmedim. ama ankara çukurambar şubesine, yolu ankara'ya düşen her insan uğramalı.
    kültürümüzde yediğini içtiğini anlatmak ayıptır ayıp olmasına da ben yine de özet geçmek istiyorum.

    bir kere ikram olarak getirdikleri yaklaşık 10 çeşit meze ve salatadan sonra metrelik şahane karşık kebapları geliyor. hele beyti bambaşka bir lezzet. iki kişilik gelen yemeği iki kişinin bitirmesi pek mümkün değil. bunu biz de başaramadık zaten.
    sonra getirdikleri bol bol fıstıklı bir tabak irmik helvası, bir tabak kazandibi, ne olduğunu bilmediğim ama pek bi beğendiğim bir tabak baklavamsı bir hamur tatlısı, bir tabak nar, bir tabak üzüm, bir tabak armut, bir tabak kırmızı üzüm ve bir tabak portakal dilimi de ikramları. bitti mi? daha bitmedi, üstüne bol köpüklü türk kahveleri de ikramları.

    elbette ki hepsini yiyemedik o ayrı da. oldukça hassas olan miden en ufak bir rahatsızlık hissetmedi bunca şeyi yedikten sonra. belli ki kullandıkları malzemeler kaliteli.

    şimdi asıl bomba kısma geliyorum; hesap.
    normal şartlar altında istanbul'da bu kadar şık bir mekanda bu kadar çok şeye sağlam bi hesap ödersin. ki bizim beklentimiz de o yöndeydi. ama ne oldu. gelen hesap hepi topu 75 liraydı.

    kısacası ankara'ya yolu düşen her insan buraya uğramalı.
17 entry daha
hesabın var mı? giriş yap