aynı isimde "the walking dead (oyun)" başlığı da var
1696 entry daha
  • alttan alta kendi içinde bir ahlak sistemi olan dizidir.

    --- spoiler ---
    ed karısını dövdüğü için, shane cinayet işlediği için, lori kocasını aldattığı için, t-dog merle'ı ölüme terkettiği için cezalandırıldılar. her ölüm bir cezalandırma değil elbet ama günah işleyenin sonu belli.

    diğer taraftan dizi, rick'in günah işlememesi için özel bir gayret gösteriyor. rick'in aksiyonlarının altını "zorunlu" ve "adalet algısına uygun" nedenlerle doldurmaya çalışıyor. hatta rick'in gittikçe gözünün karardığı ve acımasızlaştığı algısını yaratmasına rağmen kahramanını saf tutmaya devam ediyor.
    --- spoiler ---

    gelen yorumlar üzerine ilave edit:

    --- spoiler ---
    bu ahlaki durumların çözümü de sıradan bir şekilde değil, ilahi adalet şeklinde vuku bulmakta ve günahlarla bağlanmaktadır.

    vakaları tek tek incelersek:
    karısını döven ed, yediği bir dayak sonrasında zombie'lere yem olarak ölmüştür. aynı şekilde merle'ı çıkmaz bir çatı katında çaresiz bırakan t-dog, çıkmaz bir koridorda sıkışarak çaresiz bir şekilde ölmüştür. aralarında en neti lori'dir. yasak ilişkisinden olan çocuğunu doğururken ölmüştür.

    benim favorim ise shane'dir. shane yerine geçmek istediği rick'i yumuşak olmakla, karısı ve çocuklarını koruyamayacağı ile suçlayıp bunu vurgulamak için de kendisi agresifleşen, herşeyi göze alan gerekirse cinayet bile işleyen günahkar birine dönüşmüştür. böylece carl ve lori'yi ben koruyabilirim, ben daha iyi bir babayım demek istemiştir. ancak bu agresifliği rick'in içindeki canavarı uyandırmış ve son sahnede rick'in onu öldürmesiyle sonuçlanmıştır. aslında rick'i bu hale getiren ve kendi sonunu hazırlayan yine kendisidir. shane'i öldüren rick bu ilahi adaleti vurgularcasına "damn you for making me do this. this was you! not me! you did this to us!" der. shane'in aslında kendi kendisini öldürdüğünü söyler.
    --- spoiler ---
10587 entry daha
hesabın var mı? giriş yap