7 entry daha
  • katılma oranının %60'ın altında kaldığı bir seçimle tekrar başbakan seçilmiştir. yine hastalığını bahane edip kaçmaz diye umuyorum.

    zaferi, bir önceki genel seçimlerde muazzam bir başarı kazanan demokratik parti'nin istikrarı bir türlü sağlayamaması sonucu kazandı. bana soracak olursanız da resmen hazıra kondu. her şey noburetu işihara'nın parti lideri sadakazu tanigaki'yi parti içi seçimlerde yarış dışı bırakmasıyla başladı. akabinde, şinzo abe de adaylığını koyup nobuteru'yu mağlup etti. parti lideri olmasının üzerinden henüz üç ay bile geçmeden girdiği genel seçimleri de kazandı. nobuteru'nun babası şintaro işihara da yeni kurduğu partisiyle genel seçimlerde ancak üçüncü parti olabildi - ki kendisi tsunami felaketini ilahi adalet olarak tanımlayan biri.

    ikinci baharını yaşayan yeni başbakanın da kuru milliyetçilikten başka numarası yoktur. başarılı olacağını sanmıyorum.

    not: çare şinjiro koizumi.

    (bkz: japonya /@deliogul)

    ---

    abe reyis aynen tahmin edilen doğrultuda siyaset yapıyor başa geldiğinden beri. çin'in, kendisinin söylediği şeyleri haklı çıkartacak kadar agresif ve ileri görüşlülükten uzak uluslararası politikaları ise abe için gerçekten büyük şans. ne adaymış arkadaş; dünyanın iki büyük ekonomisini doksanların yunanistan-türkiye rekabeti noktasına kadar düşürdü.

    http://www.japantimes.co.jp/…equences/#.uugeq_uzmt8
157 entry daha
hesabın var mı? giriş yap