8 entry daha
  • şurada adayların açıklanmasına 1, 2 hafta olmasına rağmen neredeyse hiç heyecanlanmadığım bir tören. adaylar o kadar belli ki şimdiden neredeyse bunlar üzerinden bu kazanır diyebileceğim. geçen yılki gibi benim için sürpriz olmayan ama genel olarak sürpriz olan extremely loud & incredibly close gibi sürpriz olabilecek bir film de yok tek duyduğum heyecan moonrise kingdom ve the master'ın aday olup olmayacakaları. kazananların hemen hemen kesinleştiği kategoriler:

    en iyi erkek oyuncu: daniel day-lewis
    en iyi kadın oyuncu jennifer lawrence ve jessica chastain'den biri emanuelle riva da olabilir bilemedim kadın oyuncu bu yıl yine zorlu bir kategori olacak gibi.
    en iyi yardımcı erkek oyuncu: tommy lee jones ve philip seymour hoffman arasında
    en iyi yardımcı kadın oyuncu: anne hathaway
    en iyi yabancı dilde film: amour (bu kategoride yamulabilirim)
    en iyi görsel efekt: life of pi (cloud atlas'ınkiler de ne kadar muhteşem olsa da bunun kadar değildi sanki ve de akademi mutlaka bir ödül vermek isteyecektir.)
    en iyi sanat yönetimi: les miserables
    en iyi şarkı: skyfall veya les miserables
    en iyi kurgu (editing için ne kadar doğru bir kelime bilemiyorum): argo(maalesef tek ödülü olabilir)
    en iyi görüntü yönetmeni: the master veya life of pi(master'a teselli ödülü olarak bunu verebilirler)
    en iyi kısa film: paperman
    en iyi film o kadar kesin değil zero dark thirty ve lincoln önde götürse de eleştirmenlerin argo'yu daha çok beğendiğini göz önünde bulundurursak o da alabilir.tabii les miserables veya silver linings playbook son on yılın en büyük sürprizini yaşatabilir ama sanmıyorum ama gönlüm ikincisinin kazanmasını ister(daha izlemeden bunu söylüyorum sanmıyorum ama fikrim değişebilir).
    en iyi senaryolarda büyük sürprizler yaşatmazlarsa bu oscar çok sönük geçecek.
383 entry daha
hesabın var mı? giriş yap