2 entry daha
  • 2012 yapımı çok komik, çok eğlenceli bir kore dizisi..

    --- spoiler ---

    ilk başlarda 40'lı yaşlardaki insanların hayatını anlatacak diye bi küçümsemiştim ben bu diziyi.. sonra, ilk bölümden zaten koptum gittim.. 4 adam arasındaki dostluk bi kere harikaydı.. sık sık insanın yanında o şekilde 3 dostu olsa bu dünyada başaramayacağı ne olur ki diye düşündüm.. her koşulda arkanı kollayan, bütün rezilliklerini kapatan, ama aynı zamanda sapıttığın zaman doğru yolu gösterebilen, en önemli işlerini bırakıp senin için koşabilen arkadaşlar.. insan bu dünyada daha ne ister ki..

    kim do jin le seo yi soo nun arasındaki aşka bayıldım.. ilk karşılaştıkları an, camın arkasından birbirlerine baktılar ya mesela, çok romantikti o.. ama sonrasında ikinci karşılaşmaları, kadının elbisesinin sökülmesi, zaten direk bana şu kırmızı ip meselesini hatırlattı.. sonrasında birbirlerini gıcık etmeye çalışmaları, adamın kadının kimden hoşlandığını öğrenmesi, bunun akabinde birbirlerine sürekli "tae san" diye hitap ederek mesaj atmaya başlamaları.. kim do jin in sevgili betty siyle choi yoon un arabasına arkadan gidip toslaması kısmında uzunca bi süre kahkaha attım.. sevgili olmaları sonra "tae san, onu burada beklediğimi bilse gelir miydi", kim do jin in çocuğunu öğrenmeleri, yaşanan zorluklar, sonrasında mutlu son! ben gerçekten çok sevdim bu çifti.. genelde yan karakterler geçerdi esas karakterlerin önüne, bu sefer öyle bir şey olmadı.. tek abartı kısım bence kim do jin in seo yi soo ya yaptığı evlilik teklifiydi.. ama yine de çok kıskandım be!

    im tae san ve hong se ra, bilemedim, bence bu çift olmasa olurdu ama, sonradan onlar da evlenip çocuk sahibi olmaya karar verdiler falan, iyi oldu güzel oldu.. tae san da seo yi soo nun kendinden hoşlandığını öğrendikten sonra bocalaması, kardeşine karşı mükemmel bir abi olması, hong se ra için de adam elinden gitmeye başladığında kıymetlenmesi falan, aslında onlar da çok gerçekçi karakterlerdi..

    lee jung rok ve park min sook ikilisini de çok sevdim.. o kadar zorluklar yaşadılar, daha çok kadın yaşadı zorlukları gerçi.. bir çocukları olsaydı harika olurdu, park min sook a belki de en çok o zaman üzüldüm ama, kendisini mutlu etmenin yolunu buldu sonradan.. ayrıca ikilinin diskoda herkes gangnam style eşliğinde dans ederken kulaklıkları takıp makarena dansı yaptıkları sahneye tek kelimeyle bayıldım..

    ve gelelim choi yoon ve im me a ri ye.. im me a ri bi kere izlediğim bir sürü dizi arasında gördüğüm en tatlı yapışkan karakter.. kız hem yapışkan, hem de adamın duygularını sürekli yüzüne vuruyor.. "benden hoşlanıyorsun, bu yüzden kaçıyorsun, abimden korkuyorsun" gibi gibi.. hiçbir zaman aşkını söylemekten çekinmeyen, ama choi yoon'un asla tamamen git diyemediği.. choi yoon da en yakın arkadaşının kardeşini seven ama bunu bir türlü söyleyemeyen.. dizinin başından beri bir saniye bile boş değildi choi yoon im me a ri ye.. çok çok sevdim bu çifti.. im me a ri choi yoon'un karısının mezarı başında (mezar mı deniyor acaba, bilemedim) ağladı ya yere oturup, o ağladı ben ağladım.. o flashbacklerde choi yoon un karısının ölümünü ve cenazesini gösterdiler ya, o sahne de dizinin en hüzünlü sahnesiydi bence.. juniel in illa illa şarkısı bence tamamen im me a ri için yazılmış bir şarkıydı..

    colin desen apayrı bir olay.. çocuğa demiş ki annesi "babanız bu dördünden biri" hayır, adamlardan biri de demiyor ki, biyolojik olarak benim baban olmam imkansız.. yok.. baya ilginçti bu kısım.. ne bileyim, söyledikleri laflardan geri adım atmamak için öyle demiş olsalar mesela, ama çocuk var ya ortada, başına kalabilir yani.. hiç mana veremedim o kısma..

    colin le kim do jin in baba oğul ilişkisi güzeldi.. sonra colin in seo yi soo nun öğrencisi olan çocukla yakın arkadaş olması ve onların da aynı babalarınınki gibi bi 4'lü olmaları.. im me a ri den hoşlanan colin in "ilk aşık olduğum kadınla babamın arkadaşı evlendi" ve seo yi soo nun öğrencisinin "ilk aşık olduğum kadınla arkadaşımın babası evlendi" meselesi çok hoştu.. bölümlerin başlarındaki flashbacklerde gördüklerimiz, bilardocudan terliklerle çıkan kim do jin, snsd dansı yapan ağırbaşlı avukat choi yoon, dörtlünün tanışma hikayeleri vs. gerçekten çok güzel ve komik sahnelerdi..

    --- spoiler ---

    20 bölüm bitti ama, tadı gerçekten damağımda kaldı.. arşivde mutlaka saklayacağım, ara ara açıp bazı kısımlarını tekrar izleyeceğim bir dizi olmuştur benim için.. benim gibi tereddütte olan varsa diye söylüyorum, zerre kadar tereddüt etmeden hemen açıp izlesinler..*
13 entry daha
hesabın var mı? giriş yap