68 entry daha
  • bir "bizim kesinlikle bir tane süpervizörümüz olmalı" filmidir. yönlendirilmemiz , manipüle edilmemiz , sömürülmemiz lazım. herkese bir sahip lazım.filmin ana teması ,olay örgüsü bunun üzerinden gitmiş. ama
    üzülerek çeşitli yorumlar duyuyor, görüyor şahit oluyorum ki , yazık. holywood ending bekleyenler mi dersin , uslubü yetersiz anlatım biçimine yoranlar mı.

    the master filmine şöyle uzaktan çekilip bakmak lazım.benim takıldığım nokta "anlaşılmaz kısmı" tamamen yorum açık filmlerin başına gelen en bayağı sorunlarından biri ; "ne oldu şimdi?". film, filmin teması gereği işlenmesi gereken şekilde işlendiği için kesinlikle kendine değer katıyor en başta. zaten bizim için karar verenler , bizim yapmamız gerekenleri söyleyenlere alıştığımız için , filmlerden beklentimiz bize tam olarak olayın ne olduğunu ve nasıl bittiğini söylemesi gereği varmış gibi hissediyoruz. eğer izlediğimiz film bu kısmı bize bırakırsa yadırgıyor , kızıyor, üzülüyoruz . the master'da bahsettiğim yansımaları rahatlıkla görebiliriz. eğer yönetmen filmi standart bir şekilde üretir , geliştirir ve bitirse üzerine ona bir etiket çekip - iyi , güzel, sıkıcı - köşeye atabiliriz. ama bu tip filmlerde bunu yapmak zor . o yüzdendir ki bu tip filmler popüler kültürden istediğini alamaz belli kitlelere hitap eder.
100 entry daha
hesabın var mı? giriş yap