270 entry daha
  • --- spoiler ---

    belçim bilgin: daha film vizyona girer girmez ilk günden bu kadar eleştirilince, ilk başta abartılıyor sandım. hatta kesin iyi oynamıştır da millet eş torpili diye diye yüklenmiştir falan dedim ama gerçekten de olmamış. yani olmayan oyunculuk değil. çünkü suzan karakteri çok fazla oyunculuk isteyen bir karakter değil. mesela rüştü ve muzaffer karakteri olmamış deriz, iyi oyunculuk çıkarılamamış ve film kötü olmuş deriz anlarım. o kadar etkili bu ikisi ama, suzan filmde etkisiz eleman. nötür. yani sadece güzel olması yeterli. çok güzel mimik yapması, çok başarılı oynaması, büyük oyunculuklar çıkarması gerekmiyor. şiir için bahane yani. bir şiirlik canı var. * ayrıca kendisi güzel olduğu için, muzaffer'den biraz daha çabuk büyümüş o kadar. bu kadar abartılacak bir şey yok.

    ''muzaffer: neden güzel kızlar çabuk büyür?
    rüştü: en güzelinin bile bir şiirlik canı var.''

    peki belçim bilgin'in oyunculuğu neden bu kadar göze battı. şu sebepten:

    bir kere muzaffer bey, suzan'ın yanında çocuğu gibi kalıyor. bizim lise talebesi biraz sulak topraklarda yetişmiş sanırım. filmde sanki muzaffer bey lise talebesi de, 20'li yaşlarında olan suzan gibi. (30'lu diyecektim olmadı) * e böyle olunca da bu ikilinin aşkları biraz yavan kaldı. biraz ama. küçük bir hassasiyet bu. ama mesela rüştü bey ile mediha tam manasıyla uymuş. halbuki ümitsiz aşk, hasret, bekleyiş, çaresizlik, kavuşamama... bunlar muzaffer ile suzan'ın hikayesi değil mi? diğerlerinden daha etkili olmalıydı.

    mert fırat: adam resmen döktürmüş. ama ben farklı bir noktayı dile getireyim. tamam iyi oynamış ama bu nasıl bir oyunculuktur ki, oyunculuğunu yonta yonta; santim santim kesmiş de mümkün olduğu kadar oynamamış; küçük oynamış... abartı yok, aşırılığa kaçma yok.

    kıvanç tatlıtuğ: artık toplanıp hep beraber kendisine manken değil, o-yun-cu diyoruz. filmde mediha ve rüştü kadar uyuşmayan suzan ve muzaffer aşkını çok güzel kotararak, bu uyuşmazlığı fazla göze sokturmayan iyi oyunculuk çıkarmış. çok yakışıklı olmaktan sıyrılıp çok güzel şair olmuş. esasen çok yakışıklı şair olmuş. muzaffer tayyip uslu'nun ruhunu şad etmiştir. helal olsun!

    yılmaz erdoğan: kendisi, kendini geri planda tutup ''hadi bakalım çocuklar oynayın siz aranızda'' diyerek mert fırat, belçim bilgin ve kıvanç tatlıtuğ'a güzel yol vermiştir. ayrıca bir nevi kendini oynamıştır. *

    --- spoiler ---

    '
    '
    '

    --- spoiler ---

    ayrıca belçim bilgin oyunculuğu için rüştü bey'in argümanını kullanmak doğru olacaktır.

    ''rüştü(suzan'ı kastederek): piyeste tam ona göre bir rol var. yani yok ama, yazınca olacak.''

    filmde tam belçim bilgin'e uygun bir rol var. yani aslında yok ama, yılmaz erdoğan yazınca olacak.

    --- spoiler ---

    '
    '
    '

    ve ve ve ayrıca kıvanç tatlıtuğ ve mert fırat oyunculuğu için de illa bir kıyaslama yapılacaksa, o kıyaslama da zaten filmde çok hoş ve ironik bir tespitle açıklanmıştır. üzerine konuşmaya gerek yoktur.

    --- spoiler ---

    filmde rüştü ve muzaffer'in piyesi daktiloya geçtiği sahnede muzaffer bey'den rüştü'ye gelen söz; sanki kıvanç tatlıtuğ'dan mert fırat'a geliyor gibiydi:

    ''senden çok daha iyiyim ama tiyatroya senin kadar tutkun değilim.''

    --- spoiler ---
724 entry daha
hesabın var mı? giriş yap