52 entry daha
  • geçen gün üçüncü sınıf ülke olduğunu öğrendiğimdir.

    şimdi şöyle anlatayım. konsept olarak dünya kültürlerini benimsemiş, sahiplerinin gezdikleri yerlerdeki işletme kültürlerini, deneyimlerini buraya aktardığı bir kafe-barda çalışıyorum. adisyon yerine de ülke isimleri ve bayraklarının olduğu masa numaraları koyuyoruz masalara. o gün sri lanka masa numarasını o masaya koyduğumda böyle bir atar yiyeceğimi hiç düşünmemiştim. tamam, kafan güzeldir. belki oraya arıza çıkaralım diye de gelmiş olabilirsin, ama böyle bir arızayla ilk defa karşılaşıyorum. yaratıcılık şahane.

    ben-buyrun, hoş geldiniz, yardımcı olabileceğim bir şey var mı? ne içeriz?
    masadaki 1 - daha karar veremedik, ne içsek.
    masadaki 2 (atarlı olan) - yalnız bu ne, sri lanka bu. üçüncü sınıf afrika ülkesi. sen bize üçüncü sınıf muamelesi mi yapıyorsun. çok yanlış yapıyorsun. bu böyle olmaz. amerika ya da meksika yok mu. lütfen.
    ben-beyefendi, şu an çok yoğun. başka bir masa numaram yok. siz onu 74 (masa numarası) olarak kabul edin. hem bakın ne güzel bayrağı sri lanka'nın.
    masadaki 2- ne diyorsun ya. biz üçüncü sınıf insan mıyız. yaptığın çok ayıp. (burada birkaç küfür)

    burada tabi ben şoka girdiğim için küfürleri pek anlayamadım. böyle bir şeyin olacağı aklımın ucundan bile geçmezdi. o sırada kafenin ortaklarından birini çağırdım ve onları tükkandan çıkarttırdım. bir daha da alınmayacaklar muhtemelen.

    demek ki neymiş, sri lanka üçüncü sınıf bir afrika ülkesiymiş.
    hay senin coğrafya öğretmeninin debisini alayım diyemedim ya la!
198 entry daha
hesabın var mı? giriş yap