4 entry daha
  • 2013 yılı için cezası 2.615 lira olan ve ülkedeki jandarma, polis ve ulaştırma denizcilik ve haberleşme bakanlığı personelleri tarafından cezası uygulanabilen uydurma belgeler topluluğudur.

    asker ve polis tam olarak kim almalı, kim almamalı bilmez ama ulaştırmacılar iyi bilirler ve kendilerine bağlı yol kenarı denetim istasyonlarında takır takır ceza keserler.

    2012 yılı için sadece istanbul bölgesinde 87.236.544,43 lira ceza kesilmiştir. yine 2012 yılı için sadece k ve türevi belgeler bazında tüm türkiye genelinde sadece ulastirma denizcilik ve haberlesme bakanligi tarafından 226.218.881,43 ceza kesilmiştir.

    haksız kesilen cezalar yüzünden gariban vatandaşım mahkeme köşelerinde sürünmek ve o cezaları iptal ettirmekle uğraşmaktadır. çünkü cezayı yazanlar yanlış bile yazsalar iptal ettirmek için mahkemeden başka yol önermemektedirler.

    vay kamyoncuların haline derdik eskiden, artık kamyoneti olan herkes büyük bir endişe içerisine düşmektedir ağır cezaları ve işi bilmeyen insanların uyguladıkları denetimler yüzünden. "taşınan eşyanın cinsi ve taşımanın türü ticari olmadıkça gerçek kişi adına hususi tescil edilmiş kamyoneti olanlara" ceza yazılmaması gerekmektedir. ispatı zor bir o kadarda imkansız bir tanımlamayla kamyoneti olan herkes belge almaya zorlanmıştır. mesela 2 kızını hava limanına götürürken denetime giren bir kamyonet sahibine ceza yazılabilir bavul ticareti yapıyorsun diye. adamın aksini o anda ispatlama şansı maalesef yoktur kanundaki tanımlamaya göre..
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap