66 entry daha
  • geçen gün yolda çok güzel bir kız görmüş yazardır.
    ayrıca aşağıdaki sözlerini sizlerle paylaşmamı rica etti.

    esen olsun.

    hakkımda yazılanları görünce çok mutlu olduğumu söylemiştim. tekrar teşekkür ediyorum herkese. siz de mutlu olun dilerim.

    diyeceğimi demiştim ama, beklediğimden daha fazla tepki aldı uçuruluşum. o yüzden, bir ek yapayım dedim. kesinlikle "uçtum, dramatize edeyim, arpad'ın son sözleri salya sümük falan filan" gibisinden değil bu, yazar hesabım olsa başkasına aynen yapacağım bir tespiti yapmak istiyorum.

    isa öldüğünde muhtemelen meczup bir marangozdu. ama öldükten sonra, topluma hakim olan "isa haksızlığa uğradı" inancı, onu önce "tanrının oğlu"na dönüştürdü, ve o tanrının oğlu, onu öldüren roma'nın tahtına oturdu, hala da, hüküm alanı daralsa da, oradadır. hükmeden isa değildir elbette, ama bir haksızlığa yakılan ağıt roma'yı alaşağı edebilmiştir. sözlüğe de yazmıştım bunu ama, gitti o giriler.
    demem o ki, madem arpad, bir iki kafasız adam dışında, görüşünden bağımsız olarak bu kadar farklı tipte ve görüşte yazara "bu adam haksız yere uçurulmuştur" dedirttiyse, bu değerlendirilebilir. arpad'ı bahadırhan dinçaslan'dan sıyırın, siyasi görüşünden mümkün olduğunca soyutlayın, ve onun uçurulmasını kullanın, eğer sedetten rahatsızsanız. bu olayı kimse unutmasın, bu olayı kınayanların çoğalmasını, ssg'nin size cevap vermesini, bir şeyler yapmak zorunda kalmasını sağlayın. bunu yaparsanız, arpad'ın uçması ve arkasından gelen tepkiler bir işe yarar. burada yazarken girilerim dünyayı ya da sözlüğü daha güzel bir yere dönüştürmedi ama, gidişim böyle bir işe yararsa inanılmaz mutlu olurum: sözlüğe geri dönmeyeceğim, dolayısıyla bunu kişisel çıkar, hırs, prestij kaygısı sebebiyle demiyorum. hatta eğer işe yarar ise herkes arpad başlığından yazdığını silsin.

    bunu yapabilirsiniz. sözlükte uçmadan önce bir şey demiştim. eğer bir durumun hakimiyetinden rahatsızsanız, aksinin, sizin istediğinizin hakim olması için elinizden geleni yapın diye. ben buradayken yapmadınız (elbette buruk ya da kırgın değilim. önemli değil böyle şeyler.) ama ben gittiktikten sonra haklı bir şekilde oluşan "bu yazara alenen, hiç bir savunması olmayacak şekilde haksızlık yapıldı" duygusu güzel şeylere sebebiyet verebilir. durmadan hatırlatın bunu, yeni gelen, konuya hakim olmayan yazarları da yanınıza çekin, ssg size cevap vermek zorunda kalsın, sizin hiç değilse sözlüğün nasıl saçma bir kafayla yönetildiğinin itiraf edildiğini duyma hakkınız var. en azından deneyin yahu, sözlük inandığımız şeylerin hiç biriyle alakadar olmadığını kanıtladı, kutsal bilgi kaynağı değilim ben dedi; zira sözlük ssg'dir, ssg bu hale getirdi. ve burada yazmaya devam edecekseniz bile, artık ssg'nin dürüst olmasını sağlayın, bu onun yanlış ve kötü yönetimine vuracağınız en büyük darbe olur.

    bir de, hatırıma düştü, gerçek bir dava adamı olan hikmet kıvılcımlı, nazım'ın kahraman kabul edilmesini sindirememiş ve nazım'ın durumunu "varna kıyılarından kedi miyavlamalarıyla vatan hasreti dillendirmek" diye anlatmıştı. (hikayeye hikmet kıvılcımlı başlığından ulaşabilirsiniz. )haklı mıdır, haksız mıdır orasını bilemem, önemli de değil ama, bu aklıma düşünce, size "o da ne ki, leopar kuyruğundan dem vuran kedicikler gördü gözlerim" deyip toplumsal mesaj vermeden edemiyorum.

    son olarak: "mescide koymadılar, meyhaneden sürdüler ah / ne helale yarar olduk, ne harama, nidelim"
145 entry daha
hesabın var mı? giriş yap