2 entry daha
  • yıllar önce bir ingiliz aktivist söyle demişti:

    gay olduğumu derhal aklınızdan çıkarın ve aynı zamanda gay olduğumu asla unutmayın.

    misal, gay arkadaşınız çok iyi yemek yapıyor. bunu hemen gay olmasına bağlamayın. muhtemelen arkadaşınız yeteneklidir veya bir dönem en sevdiği aktivite annenin yemek yapışını izlemektir. keza eşcinsel erkeklerin büyük bir kısmı yumurta bile kıramaz. o yüzden arkadaşınızın gay olduğunu unutun.

    ama öte yandan da gay arkadaşınızın sürekli olarak dezavantajlar yaşadığını aklınızda tutun.

    misal heteroseksüel bir genç ve eşcinsel bir genç üniversiteden mezun olsun. heteroseksüel genç evlenme kararı aldığı zaman, aileler keselerin ağzını açar, çeyizler düzülür. düğün yapılır, altınlar takılır. böylece çiftin hayata başlaması için gerekli olan maddi temel hazırlanmış olur.

    eşcinsel genç ise böyle bir destekten yoksun olur. evindeki her eşyayı tek tek kendi maaşı ile alır. eşcinsel genç, evdeki eksiklerini tamamlarken, heteroseksüel genç eksiklerini tamamlamış ve araba taksidine girmiştir. eşcinsel genç araba taksidine başladığında ise heteroseksüel çift çoktan araba taksitlerini bitirip, ev taksidini ödemeye başlamışlardır.

    bunu aklınızda bulundurun. eşcinsel arkadaşınıza, "hayret ediyorum. hala eve girmedin mi?" diye küçümser eda ile sormayın. kalbinizi kırar. ondan sonra sözlükte "bu eşcinseller çok agresif" diye ağlamayın. özeti empati kurun. halden anlayın.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap