11 entry daha
  • ben dernek/vakıf gibi bir şey zannetmiştim değilmiş. sadece bir web sitesi. galiba bir firma bile değil (domain şahıs adına kayıtlı). bu da demek oluyor ki dernek ve vakıfların tabi olduğu denetimlere tabi değil. mesela periyodik faaliyet raporları yayınlamak, gelir gider tablolarını izah etmek yükümlülüğü yok. yazdıkları "amaçlarımız" kısmındaki amaçlar doğrultusunda çalıştıklarının sağlamasını yapmanın yolu yok.

    niyetlerinin iyi olduğuna eminim ama hayır işini doğru yapmanın yolu önce bir kurumsal çatı oluşturmaktan geçiyor. dernek/vakıf gibi oluşumlar bu yüzden var. bu kurumsal paketlerin içinde sadece denetim yükü değil, vergiden muafiyet, teşvikler, devlet desteği gibi pozitif unsurlar da geliyor.

    eğer sadece bireysel bir hobiyse bu "amaçlarımız" kısmına yazdıkları biraz havada kalıyor. bu tür oluşumlar amatör başlayabilir ama bir sponsor trafiği akmaya başladıysa çeki düzen verme zamanı gelmiştir. ilgi göstermek faydalı olabilir, kurucuların hedeflediklerinden daha da çok büyüyebilir. bir araştırmalarında fayda var.
22 entry daha
hesabın var mı? giriş yap