14 entry daha
  • ne yazık ki toplumda "agresif ve itici fanatikler topluluğu" olarak tanımlanan kişilere mal olmuş bir ünvan. oysaki tanıdığım o kadar sempatik, hayatla barışık, güler yüzlü hayvan hakları savunucuları var ki, asıl onların bu ünvanı hak ettiklerini düşünüyorum. üstelik bu kişiler kimsenin vicdanını sömürmeden, kötü görüntüler ve acıklı hikayeler paylaşmadan ve hayvan istismarlarını kendilerine malzeme yapmadan savundukları hayvanların haklarına sahip çıkıyorlar. bu şekilde diğerlerinden de başarılı olduklarına inanıyorum.

    hayvan haklarının sağa sola sataşarak, kendi içinde hayvan sevgisi taşıyan insanlara çeşitli sebeplerle sert çıkışlarda bulunarak korunabileceğini ya da savunulabileceğini düşünmüyorum. bir insanı eleştirerek onun bakış açısını değiştirmeyi ya da ona saldırarak "bilinç uyandırmayı" düşünüyorsa bir kişi, sadece kendi egosunu tatmin ediyordur ve savunduğunu iddia ettiği hayvanlar için harcadığı emekte ciddi bir performans kaybı yaşanıyordur.

    ve nedense çok azı çözümleriyle beraber gelirler. pek çoğu ise dünyayı hayvanlarla ve bitkilerle paylaştığımızı, alışkanlıkları, kültürleri hiçe sayarak hayvan merkezli bir dünya isterler. oysaki dünya merkezli bir düşünceye sahip olanları, ekoloji, biyoloji, sosyo-biyoloji, psikoloji gibi alanlarda bilgi sahibi olanları pek azdır. bu nedenle toplumun yüksek kesimlerince pek de ciddiye alınacak önerilerle gelmezler. kapitalist sistemlerde insanın insana bakışı belliyken bu düşünce yapısının hayvana ayrıcalık tanımasını umarlar ki bu da kendi iç huzurlarını bozar pek çoğunun. bir çoğu da kendi aralarında örgütlenip diğer örgütlenmelerle "hayvanseverlik" yarışına girerken ciddi performanslar kaybederler.

    yukarıda saydığım bu ve bunun gibi pek çok nedenden dolayı mutsuzdur pek çok hayvan hakkı savunucusu. mutlu olmak ve mutlu etmek yerineyse politikalarını "mutsuzluk" üzerine kurmuşlardır.
16 entry daha
hesabın var mı? giriş yap