2 entry daha
  • genel olarak çok başarılı bir a-rpg. hatta son dönemdeki a-rpgler içinde başa oynar rahatça. gameplay, questler, item çeşitliliği, diyaloglar falan çok güzel hazırlanmış. oyun, vaat ettiği dünya'yı güzel yansıtmış. oyun klasik ortaçağ gibi başlayıp, o döneme göre steam-punk hale geliyor, kesinlikle güzel.

    skill ağacı da ilginç. ancak biraz kısıtlı. temel olarak (hemen her oyunda olduğu gibi) melee, ranger ve spellcaster olarak tercihler yapılabiliniyor. companion da güzel düşünülmüş. statlarını, skillerini ve davranışlarını biz belirleyebiliyoruz. oyun içinde enchanting ve crafting mevcut. crafting sağdan soldan malzeme toplayıp bi' şey üretme üzerine değil, kullanmadığınız 3 adet item'dan (rarity'si aynı olmak kaydıyla) yeni bir item elde etme üzerine kurulu. ancak bazı detayları var ve bunlar da güzel. gem olarak düşünülebilecek essence kavramı var ve bunlar da kendi içlerinde güçlendirilip, craft edilebiliniyor.

    şu an için en kötü tarafı single playerda oyunda farming falan yok. hikayeyi oynuyorsunuz ve oyun bitiyor. "dur aman şurayı bir daha yapayım, şu bossu farmlayayım" gibi durumlar maalesef yok. mob respawn ve area reset yok. online oyunda ise bunlar mevcut. parti ile birlikte farming yapabiliyorsunuz. ancak single player karakteriniz ile online oyunlara giremiyorsunuz. her ikisi ayrı olmak zorunda. single player'da save dosyaları kendi bilgisayarınızda tutulurken, online oyunlardaki karakterleriniz steam cloud üzerinde duruyor (cheat vs. korumalar için). ancak ileride single player'a da replayability gelecek dendi. lvl cap 30 ve zaten oyunu bitirdiğinizde de 29-30 olmuş oluyorsunuz.

    oyun trilogy olarak planlanmış ve 6 ay sonra ikinci, bundan bi' 6 ay sonra da üçüncü oyun gelecek.

    canı hala a-repglerden sıkılmamış olanlara şiddetle tavsiye ederim.
14 entry daha
hesabın var mı? giriş yap