180 entry daha
  • bu tutumun aklıma gelene sebeplerini maddelersem bunlardan biri veya bazıları olabilir:

    1. kasımpaşalılık: yetiştiği kültür itibari ile geri çekilmeyi bir iktidar zafiyeti olarak görüyor, ama bu durum bana çok tutarlı gelmiyor, çıkarları icabı ağzından çıkardığı bir çok şeyi yeniden yutan bir adam olarak bunu usturuplu bir şekilde yapabileceğini sanıyorum.

    2. an içinde bulunduğu iktidar ve güç sarhoşluğundan ötürü ne yaptığını göremiyor, dışardan telkin alamıyor veya aşırı güçten dolayı etrafındaki insanlar tarafından yönlendirilemiyor. bu ihtimalin zayıflığı şu olabilir belki, bu adam buz dağı kadar soğuk kanlı bir adam gücünün ne olduğunun çok iyi farkında, şu anda güçsüzleştiğini de çok iyi hissediyor.

    3. bence en kuvvetli ve olası durum. amacı çatışma ve kaostan medet umuyor daha da önce denildiği gibi abd bu adamla yola devam etmek istemiyor, amerika ve israil ana nihayi hedefi iran iken tayyib'in politikaları projenin giriş ayaklarından biri olan daha suriye'de boka batınca plan değiştirildi ve bu durum amerika'da bizim cenaplara hissettirildi, amerika'dan dönüşte birden gündem değiştirildi ve sertleşme politikasına gidildi. çünkü tayyip amerika'sız, dış desteksiz o koltukta nasıl kalacağını bilmiyor, kör kalmış bir leopar gibi kuyruğuna , bacağına değen her şeyi parçalamaya çalışıyor ve öldürücü darbenin nerden geleceğini bekliyor. bu arada ne kadar ortalığı yıkıp döker, ardından suçu chp'ye, pasif direnişçiler, kürtlere ve alevilere atarsa ve bu kitleyi şeytanlaştırırsa hiç olmazsa iktidar çoğunluğunu sağlayabilecek bir inanmış cahil cühela kitlesini arkasında tutabileceğini düşünüyor.

    bu arada tayyib amerika'da kendisine ne gösterildi de bu kadar gerildi. bence açık tehdit, veya bir aba sopa mevzusundan ziyade, "sensiz de başkaları ile türkiye'de çalışabiliriz" uyarısı almasıydı. tayyib'in türk insanının zihinlerinde oynadığı en önemli oyun: ekonomik, toplumsal huzur ve istikrarın kendilerinin olmaması halinde çökeceği yalanıdır ve halkı bu şekilde rehin almıştır. hatta buna benzer bir politikayı, ortadoğu bölgesinde modernleşme ve istikrarı da kendisinin varlığı ile ilişkilendirme çabası içindeydi. artık amerika'lılar bile bu balon, köksüz politikaların yürümeyeceğinin, küresel sermayenin uzun dönemde türkiye'deki çıkarlarının akp'nin mevcut hali ile çatışmaya gireceğinin farkında.
41 entry daha
hesabın var mı? giriş yap