359 entry daha
  • bence türkçesi yetersiz olan oyuncu. üşenmedim, bu gece yaptığı konuşmayı cümle cümle yazdım. bari kelimeleri seçelim diye sadece örn: gerekiyur dediği yeri gerekiyor şeklinde değiştirdim, başka oynama yok. bir de birbiriyle ilintili olduğunu düşündüğüm cümleleri grupladım. askim bunlar cips gururla sunar! (katkılarından dolayı aytok'a teşekkürler) sendeyiz necati:

    --- spoiler ---

    arkadaşlar hepinize iyi akşamlar. saatlerdir belki burda bekiyorsunuz. az önce görüşmeler olmaktaydı. sesim duyuluyor mu? (evet) dublörümü çağırmadım kusura bakmayın. (gülüşmeler)

    ben yaklaşık iki haftadır herkes gibi evinde oturanlar olsun gezi parkında olanlar olsun herkes gibi çok üzgünüm. maalesef türkiyemiz bunu hak etmiyor demekten başka bir şey söyleyemiyorum. sanırım bize nazar değdi.

    biz dinlemeyi... sanırım... az önce hasan beyi dinlerken yeniden idrak ettim. dinleyen bir toplum olmamız gerekiyor. aynı dili kullanmamız gerekiyor. tabii ki kuşaklar arasındaki dil farklılıkları olmakta. biz teknoloji çağında yaşıyoruz şu anda. geçmişimizde ben bu kadar kamerayı hatırlamıyorum. twitterımız var ne güzel teknolojilerimiz var. imkanlarımız var. bunun dolayısıyla bize bilgi aktarımı oldu. bilgiler geliyor ama bilgi kirliliği dezanformasyonlarımız da var. bizim... eee... iletişim eksikliğimiz var. iletişimimizdeki kopukluğu ancak birbirmize tahammülümüzle giderebileceğimizi düşünüyorum. (o kadar saat başbakan ile görüşünce "o bizim bu da bizim şu da bizim" dilini kapmış, bilgi kirliliğini sahipleniyor)

    ben bu konulardaki hassasiyetimi, düşüncelerimi, fikirlerimi, hissettiklerimi sayın başbakanımla paylaşmak ona aktarmak istedim. aslında ben suskunluğumu koruyan yaklaşık 10 gün süresinde suskunluğumu korudum. olanları izlemek istedim. gözlemlemek istedim. fevri çıkışlar da yapabilirdim elbette ki. ama neler olduğunu bilmek için bekledim. o günden bugüne çok güzel gelişmeler oldu. sorularımın cevaplarını ancak bugün alabildim. o dönemde benim... eee... gezi parkına gittiğime dair bir haber yayınlandı. bunu ben sizler gibi habersizce okudum asdasdad (anlaşılmıyor). ben bunu yapmadım. dolayısıyla oradaki arkadaşların bunu yap-- beni taraf etmeye çalışması hiç hoşuma gitmedi. bu bir mahalle baskısı gibi geldi. medyanın yapmaya çalıştığı buydu. o baskıdan... ııı... esiri olmak istemedim. bu insanları zoraki taraf olmaya itmemeli bence.

    ve şu andaki düştüğümüz durumda maalesef bütün dünya gözünde üzücü hepimiz için çok üzücü. çünkü türkiye bunu haketmiyor. beni yurtdışıdan birçok dostum arkadaşım aradı. bunlar yabancı olanlar da var içinde. neler oluyor türkiyede dedim. (necati sormuş onlara yani) buradan sizin veselenizleyde (vesilenizle demek istiyor) onlara cevap vermiş olayım.

    türkiye emin. türk milleti emin ve emin olmaya devam edecek. bize güveninizi asla azaltmayın. biz demokratik söylemlerimizi özgürlük söylemlerimizi sadece söylemlerimizi de değil, keşke görselde de dünyaya verebilsek. maalesef dünya böyle görmüyor arkadaşlar. keşke öyle görünebilsek. elbetteki bizim demokratik hakkımız elbette ki güzel şeyler olsun istiyoruz. inşallah olur da.

    bu yakınlaşmalar, uzlaşım, bulunan orta dil bizim akademisyenlere sosyologlara bilimadamlarına düşünce adamlarına ihtiyacımız var ki bize bugünü anlatabilsinler bugün ne olduğunu geceden gündüze değil de bugünden yarına değil de çok acil olarak değil ama çabuk çabuk yapılması gerekiyor. acil değil ama çabuk çabuk yapılması gerekiyor.

    bizlere sunulması gerekiyor çünkü onlar bizim tabirle biz bu gece karanlığındaki kedi gözleri gibi onları izlememiz gerekiyor. ama o gözler de ancak bizim ışığımızla görünebilen bir şey. o gördüklerimiz de o fosforlu olan kedi gözleri bize yol gösterici. yani bizim bu sosyologlarımız toplumsal araştırma yapan insanlar bize bu yolu gösterirlerse biz de yani ışık eee o da benim algıladığım benim düşüncem ışık da bizim doğru anlayışımız olsa gerek.

    yalnız sosyolog ve akademisyen büyüklerimizden yol göstericilerimizden tek isteyebileceğim tarafsız olmaları. çünkü bizim çok ihtiyacımız var. bu milletin çok ihtiyacı var. inanıyorum ki biz de doğru anlamaya doğru dinlemeye başlayacağız. ve hiçbir zaman bize gösterilen o doğru yoldan aydınlanmış olan yoldan o bütün tarafsız sosyologlarımızın bize göstermiş olduğu bu yolda ilerlemeye devam edeceğiz. inşallah biz sağlam bir yere varacağız. o hedefimizi de onlar belirleyecekler. hep beraber belirleyeceğiz.

    benim söyleyeceklerim birbirimizi allah için sevelim. hiçbir şey bulamadıysak birbirimizi bütün için sevelim. tahammül denilen şey bu. yani ona yüklediğimiz şey çok farklı. yolda gelirken ben okudum sabır kelimesi çok güzel ama tahammül de bir yük taşıma durumu var bunu rızayla taşıyorsunuz bu rıza da üstüne sizin beğenmediğiniz sevmediğiniz bir şeyi de yine kendi çıkarınız için taşımak. işte buna tahammül deniyor. inşallah allah hepimize tahammül versin. tahammülümüzü arttırsın.

    bana göre bu ülkeye nazar değmiştir. dua okuyalım. inşallah bu üzerimizden gitsin. çünkü hiç kimse istemez bu ülkenin kötü duruma düşmesini çünkü bu gemide hepimiz varız. batarsak hepimiz batarız. güzel şeyler olmakta. inşallah bunlar da geçecek arkadaşlar diyebilirim.
    --- spoiler ---

    adamı dinlediğim ve bir de konuşmayı yazdığım için beynim yandı. o sebeple şu an yorum yazmayacağım, toparlandığımda editlerim artık.
491 entry daha
hesabın var mı? giriş yap