76 entry daha
  • mısır, kahire'den gerçekleri bildireyim o halde.

    umarım okunur.
    --

    mısır halkı, mursi'nin ve islamcı kesmin totaliter, otoriter rejminden ve ekonomik anlamda vaad ettiklerini yapmamı$ olmasından uzun zamandır muzdarip.

    hatta bu noktada recep tayyip erdoğan'a çok benzediğini, akp'nin yasal yollarla oluşturduğu siyasi politikayı rol model olarak benimsemiş olduğu tespitini gönül rahatlığıyla yapabiliyorlar.

    nitekim ve bu muzdaripliği her fırsatta tahrir vb. meydanlarda, sokaklarda ifade ediyorlar. en azından son bir yıldır bu böyle. hatta gerektiğinde mursi'ye geri adım dahi attırıyorlar. bizim istediğimiz demokrasi bu değil diye.(ordu'nun gücünü üzerine alması, kadrolaşma vb.)

    velhasıl, bu parametreler dogrultusunda muhalif görüşler son bir aydır gerek sözlü gerekse fiziksel mücadalesini sürdürken (her gün 5-6 kişi öldürülüyor) mursi ve kesmi bu engeli 1 ay kadar önce mitingler düzenleyerek bastırmaya çalışıyor. demokratik yollardan bu seslerin kesilmeyeceğini fark ettiği anda, bir zamanlar arkasında olan ordudan yardım istiyor bu isyanın bastırılması için.

    fakat hiç beklemediği bir şekilde askerden red cevabı alıyor. asker, yalnızca olası bir çatışma durumda devreye girip, cumhurbaşkanlığı vb. yerlerin güvenliğini sağlayacağını ifade ediyor.

    devamında ise direnişçiler, mursi ve hükümetin istafa etmemesi durumunda mursi'nin gelişinin birinci yıl dönümü olan, yani 30 haziran tarihine kadar organize olup, öncesinde yahut bu tarihte büyük bir protestonun planlarını meşru bir şekilde ifade edip, hazırlanıyorlar.

    bu sırada ise ordu, böyle bir ortamda kaos çıkmaması için hükümete muhtıra verip, şayet bu olaylara engel olunmazsa devreye gireceğini ifade ediyor ve mursiye 1 hafta kadar bir süre tanıyor.

    sonra ne mi oluyor?

    mursi ve yandaş örgütler ama biz seçimle geldik demekten başka bir icraatta bulunmuyor ve an itibariyle mursi'nin zemini hazırladığı darbe oluyor.
    --

    mısır halkı sanılanın aksine, mursi hükümetinin rol model aldığı akp'nin, 10 seneyi aşkın yaptığı icraatlara iyi çalışmış. ordunun, kamunun nasıl tasfiye edildiğini pek iyi biliyor. sözde demokrasi adı altında, halkın din adı altında sömürüldüğünün pek farkında.

    bu oyuna gelmiyor.

    bu oyuna gelmeyince de, mübarek halkını dinle diyenler gezi parki olaylarını geçtim, tekrar "mursi, halkını dinle" diyemiyor.

    peki ne diyor?

    darbeyi kınıyoruz bik bik bik, kardeş mısır halkı bik bik bik.

    peki biz ne diyoruz?

    hasiktirin lan demokraaaaasi orospuları sizi.

    ---

    ilave edit: bu olası darbe ve protestolar, mısırın son 1 aydır gündemindedir. yabancı ve özellikle türk medyasında kasıtlı olarak yer almamıştır.

    bu yüzden adam olana sorarlar:

    darbe karşıtıysan eğer, neden bu zamana kadar sustun ey hükümet ve yandaşları?
261 entry daha
hesabın var mı? giriş yap