99 entry daha
  • --- spoiler ---

    maximus bir generalken, bir köleye dönüşür. commodus bir imparatorken, arenada bir köleyle aynı konuma iner. onları general ve imparator yapan kurallar iken, arena, halkın parlamentosudur. maximus kan görmek isteyen bu azgın kalabalığı aşağılarken, commodus onlara şölen vermektedir.

    barbarlar diye nitelendirdikleri düşmanlardan, savaşacak kimse kalmayınca roma, arenalara çevirir gözünü, gücünün zirvesindedir. '' bir roma hayali vardı '', bu izlek etrafında döner senaryo. cumhuriyet olarak kurulmuş bir müessese, yayılmacı ve savaşçı bir süper güç haline gelmiştir. maximus'un çiftçi olmak istemesi, belki de çözüm ve yeni bir ekonomik düzene kayma isteğidir. bir tarım toplumu.

    pax romana, ne kadar gerçekçi ? aslında sorgulaması filmin başlarında imparatorun kendi tarafından yapılır.
    maximus tıpkı bir demokrat gibi ( kan yoluyla özgürlüğünü kazanmaya mecbur olsada) collesium'un kumlarında adım adım kazanır, halkı. sonunda imparatorla karşılaşır. yani cumhuriyet ve tiranlık kozlarını paylaşır. en önemlisi halkın gücü kanıtlanır. yöneten halktır. ve bu gücün farkına varmalıdır. belki de beklenen roma hayali budur.
    --- spoiler ---
218 entry daha
hesabın var mı? giriş yap