1781 entry daha
  • dünya şampiyonası elemesinin son ayağı olan çin etabının da bitmesi ile 3. sezon league of legends dünya şampiyonası’nda mücadele edecek 14 takımın tamamı belli oldu.
    competitive maçları yakından takip etmeye çalışan birisi olarak bu takımlar hakkında bildiğim kadarıyla bilgi vereceğim.

    avrupa'dan 3 takım katılacak. avrupa, shanghaide düzenlenen 2013 all-star maçlarında sonuncu olduğu için tüm takımları 1. tur elemelerini oynayacak direkt çeyrek finalden başlayacak takım yok.

    1. fnatic: avrupa arenasındaki en güçlü ekiplerden. sezon 1 dünya şampiyonu oldular ancak lol competitive arenasının oyuncu hacmi büyüdükçe bazı zor maçlar gördükleri oldu fakat bu takım her zaman formda. top ve mid lane oyuncuları soaz ve xpeke oldukça tanınıyor. soaz all-star eventinde dünya şampiyonu oldu ve xpeke fantastik split pushları ile en imkansız görünen oyunları bile çevirebilmesi ile biliniyor. oyun stili olarak objektif öncelikli oynuyorlar ve onlara verdiğiniz tüm açıkları sizin aleyhinize kullanabilirler. geride iseler oyun ritmini düşürüyor önde iseler objektif zorluyorlar.

    2. lemondogs: isveç kökenli bu takım competitive arenada yeni ve lcs summer elemelerinde underdog olarak oynadılar. neredeyse hiç bir maça favori olarak çıkmamalarına rağmen oldukça iyi bir skor çıkarttılar, özellikle yeni support oyuncuları mithy ile güzel bir galibiyet serisi yakaladılar ve summer spliti fnaticin ardından 2. bitirdiler. takımın yıldız oyuncusu ise mid laner nukeduck. assassin ağırlıklı şampiyonlara çok hakim ve çok rahat snowball etkisi yapıp oyun taşıyabilen bir oyuncu.

    3. gambit gaming: eski adı moscow 5 olan bu takım hatırlarsanız s2de terör estiriyodu ve s2 şampiyonasında da favorilerdi. ancak yarı finalde elenmeleri üzerine düşüşü pek toparlayamadılar. s3te lcste hep etkili sonuçlar aldılar ancak asyalı takımlarla oynadıkları maçlarda sıkıntı yaşıyorlar ve s3 summer split öncesi curse gaminge geçen support oyuncuları edward'ın eksikliğini çekiyorlar. s3 şampiyonasına zar zor geldiler çok umutlu değilim kendilerinden. yıldız oyuncuları mid laner alex ich ve jungler diamondprox. diamondprox dünyadaki jungle metasını belirleyen jungler olarak biliniyor. all-star eventinde insece kaybetse de theorycraftingi ile jungle'a yeni herolar kazandırması sebebiyle dünyadaki profesyonel lol oyuncularının saygı duyduğu bir isim( udyr, shyvana, nasus, volibear, karma* gibi). alex ich ise özellikle khazix performansı ile biliniyor ve çok geniş bir şampiyon havuzuna sahip. dünyanın en iyi mid lanerlarından kabul ediliyor.

    profesyonel lige sahip olmayan bölge şampiyonları da nordic east ekibi gaminggear.eu oldu

    gaminggear.eu: eune temsilcisinin çok maçını izlemedim. dreamhack 2013te grup elemelerini 0-3lük bir skorla sonuncu kapattıklarını biliyorum. dünya şampiyonasında birşeyler başarmaları kesinlikle sürpriz olur.

    kuzey amerika’nın ise 3 temsilcisi var. cloud 9 direk çeyrek finalden başlayacak. diğer ekipler grup aşamasına girecek.

    1. cloud 9: na lcs şampiyonları direkt çeyrek finalden başlayacaklar. lcs summer split öncesi competitive arenada görülmeyen bu takımın 5 üyeside kuzey amerika sunucularında oldukça yüksek lks puanlarına sahip challenger lig seviyesi oyuncular. inanılmaz bir skorla kuzey amerikanın tüm favorilerini tokatlayarak 25-3 gibi bir summer split skoru yaptılar ve kesinlikle dünya şampiyonasının favori takımlarından. laning fazında oldukça sıkıntı yaşasalar da oldukça tempolu oynuyorlar, oyunu sürekli hızlandırıyorlar, inanılmaz etkili team fight yapıyorlar ve çok agresifler. öne geçtikleri zaman durdurulamıyorlar oyunu sürekli ileri taşıyorlar ve izlemesi çok keyifli bir performansları var. bu takımın yıldız oyuncusu var diyemem takım olarak çok etkililer. gerçi bu takımın jungle oyuncusu meteos takım arkadaşlarını sönük bırakmıyor değil. özellikle hiç ölmeden bitirdiği ve takımını galibiyete taşıdığı aşırı iyi zac performanslarını göz önüne alırsak kendisine dünyanın en iyi junglerlarından birisi diyebiliriz. competitive arenaya ashe zyra kombosunu kazandıran takım da budur ayrıca.

    2. tsm: turnuvaların gediklisi bu takım s1 şampiyonasında 3. olmuştu. takım olarak çok tecrübeli oyunculara sahipler özellikle ad carryleri wildturtle mekanik olarak oyuna en hakim oyunculardan. ancak takımın kurucusu reginald aynı zamanda benim gözümde takımın en zayıf yanı. zaman zaman takımın en iyisi olarak oynuyor fakat günü tutmadığında kesinlikle rezalet oyunlar çıkartabiliyor. eğer na lcs izlediyseniz blue card twisted fate ganklerini ve zed oynayışını hatırlayabilirsiniz. bu yüzden özellikle kore takımları reginald üzerine oynayarak bu takımı kıracaktır diye düşünüyorum.

    3. vulcun: vulcun da tecrübeli oyunculardan oluşan yeni bir ekip ve na lcs underdoglarından. ama fav olmamalarına rağmen lcste oldukça iyi oyunlar aldılar. çok şans verdiğim bir ekip değil fakat hafife alınmaları kesinlikle hata olur.

    kore bölgesi’nden ligi ilk iki sırada bitiren takımlar şampiyona’ya doğrudan katılma hakkı kazanmıştı. üçüncü takım ise ogn summer splitteki tie sebebiyle 4 takım arasında düzenlenen eleme usulü turnuva ile geçen hafta belli oldu. kt rolster bulletsi çok çekişmeli bir bo5 sonrası geçen sk telecom t1 dünya şampiyonasına gelmeye hak kazandı. kore bölgesi bildiğiniz gibi lol competitive arena'nın belkide en çekişmeli olduğu en üst düzey mekanik maçların geçtiği bölge. özellikle ogn finallerini izlediyseniz bu adamlar lol oynuyorsa bizim oynadığımız ne demişsinizdir.

    1. najin black sword: kore arenası çekişmeli dedik bu adamlar birinci bitirdi. ama yandık mahvolduk demeyin çünkü korenin en iyi top lane oyuncularından kabul edilen maknoon'un ayrılması ile najin sword gerçekten güç kaybetti. tek oyuncuyla ne olur demeyin sakın özellikle son maçlarında gördük ki gerçekten eksikliği hissediliyor. direk çeyrek finallerden başlayacaklar ve bence najin swordu çok fazla izleyemeyebiliriz. tabi yine de çok yetenekli oyunculara sahip oldukları gözardı edilmemeli. ad carryleri pray dünyanın en iyi ezreali olabilir.

    2. mvp ozone: bu takım artık samsung galaxy ozone! bu takım olympus champions spring 2013 eventine kadar adı bile duyulmamış bir takımdı ve %66 win ratio ile finale çıktılar. karşılarında ise turnuva boyu hiç maç kaybetmemiş %100 ratiolu cj entus blaze vardı. ve bu adamlar cj entusu 3-0 yendiler. eze eze. böylece yükselişleri başladı. cj entus frost, kt rolster bullets gibi devleri dize getirerek kore arenasını 2. tamamlamayı başardılar ve kore'nin favori ekibi konumundalar. bu takım gerçekten çok korkutucu, teamfightlarda neredeyse hatasız oynuyorlar görebildiğim tek kusurları ağır disengage olan takımlara karşı teamfight başlatmaya çalışırken rakip takım tekrar engage olursa hatalı pozisyonlarda yakalanabilmeleri oldu. koreli bir takım için fazla agresifler ve infazı mükemmel yapıyorlar. bunun için acele etmezlerse durdurulabilecek bir ekip değil. ad carryleri imp ve mid oyuncuları dade kesinlikle güzel hareketler izletecekler bize. özellikle dade zed alırsa.

    3. sk telecom t1: bu takım kore'nin 3.sü olmasına rağmen benim favorim. özellikle kore bölgesel final maçlarında kt rolster bulletse karşı 2-0dan nasıl 3-2lik bir geri dönüş yaptıklarını izledikten sonra şunu diyebilirim çok rahat; bu adamlar gruplardan çıkarsa finalde izleriz. sk telecom t1 rakibini çok iyi okuyan ve ona göre kendi karşı stratejisini geliştirebilen, rakibini rakibinin oyununda yenen bir ekip. tüm oyuncuları çok başarılı poohmandu kore arenasında madlife'tan sonra gelen supporttur benim gözümde. bengi assassin junglerları mükemmel oynuyor. piglet dersek ben hayatımda daha iyi bir vayne görmedim derim. top laner impact biraz fazla agresif oynuyor ancak o zac'i ona verirseniz mağlubiyeti kabullenmişsinizdir en baştan. ve tabi ki mid lane faker. bu isim yavaş yavaş konuşulmaya başlandı özellikle ogn maçlarındaki muazzam ahri assasinationları ile ancak faker'i asıl duyuran mevzu kt rolster bullets bo5'inde, zed vs zed fightı oldu. korenin en yetenekli midlerinden ryu'yu dezavantajlı pozisyondayken ağır çekimde bile zor takip edilen bir dövüş.te inanılmaz bir şekilde kesti. bu adamın oynayışını gördükten sonra diyebilirim ki eğer insanlarda özel güçler var ise bu adam kesinlikle zamanı yavaşlatabiliyor.

    güneydoğu asya bölgesi’nden:

    1. mineski: filipin ekibi mineski'nin kesinlikle buralara gelmesi beklenmiyordu. ancak güneydoğu asya elemelerinde finalde kesinlikle kazanması beklenen singapore sentinels ekibini 2-1lik skorla geçerek dünya şampiyonasına katılmaya hak kazandılar. mid oyuncuları yume ve support oyuncuları tgee'den sizi şaşırtacak hareketler bekleyin.

    tayvan/hong-kong/makau bölgesi’nden

    1. gamania bears: gama bears hakkında çok şey bildiğim takımlardan değil. tek bildiğim s3 bölgesel finallerinde tayvanın güçlü ekibi taipei snipers'i çekişmeli bir bo5 sonrası son maçta eleyebildikleri. direk çeyrek finalde başlayacaklar umarız keyifli maçlar izletirler bize.

    çin bölgesi elemeleri hafta sonu yayınlandı zaten lol tvde büyük bir çoğunluk izlemiştir mafia graves kodu için. çin ekipleri mekanik olarak şampiyonlarına çok hakim ve başarısızlığa pek tahammül edebilen oyuncuları yok.

    1. royal club huang zu: bu takım çindeki en iyi oyuncuların toplandığı yıldız takım olarak kabul edilebilir. takımın tüm oyuncuları çin ya da na serverlarında hatta kimisi*ikisinde birden challenger seviyede oynayan oyuncular ve çok fazla comfort pickleri var ve hepsine çok hakimler. bu adamlara karşı banladığınız şampiyonların hiç bir hükmü yok comfort picklerini hep alırlar.
    oyun stilleri ise na serverlarındaki clg'nin taktiğine benziyor*. aslında genel olarak çin takımlarının taktiği bu. ad carry afk farm yapsın ve oyunu taşısın. bu takımı bu kadar iyi yapan şey ise takımın oyuncuları çok yetenekli oldukları için oyunu kazanmakta genelde ad carrynin oyunu itelemesine gerek kalmıyor oluşu. ve eğer ad carrye muhtaç kalırlar ise oyunu o bitiriyor zaten. çok güçlü bir ekip turnuva favorilerinden. direk çeyrek finallerden başlamaları da cabası

    2. omg çinin bilinen ekiplerinden omg takım olarak oldukça iyi, çin seviyesinde iyi olan bir takım ise dünya arenasında her zaman tehlikelidir. finalde royal club huang zu'ya karşı ezici bir yenilgi almış olsalar da hafife alınamayacak kadar tehlikeliler. özellikle top lane oyuncuları gogoing'e dikkat edilmeli.

    kore takımlarından fazla bahsetmiş olabilirim kusura bakmayın ancak takımlar hakkında yazabileceklerim bu kadar.
    güzel maçlar izlememiz dileği ile.
    edit 1: istek üzerine faker vs ryu videosu ağır çekim ve detaylı incelenmiş versiyonu eklendi.
    edit 2: yoğun istek üzerine diamondprox eklendi *
    edit 3: (bkz: #36926129)
6027 entry daha
hesabın var mı? giriş yap