1789 entry daha
  • öncelikle (bkz: #36803877)
    şu entry hakkında baya mesaj aldım bu sebeple bu entryi girme ihtiyacı hissettim.

    sezon 3 dünya şampiyonası yarın akşam 21:00da tsm vs gg.eu maçı ile başlıyor.
    turnuvayı izleyebileceğiniz mecralar; twitch.tv, youtube ve azubu.tv riot streamlarından canlı olarak.
    maçları kaçırdıysanız tekrarları için de lolesports.com adresinden takip edebileceksiniz.
    bunun dışında maçı canlı izleyip youtube'a upload edenler olacaktır dilerseniz onlara da bakabilirsiniz.

    takımlar hakkında bilgi vermiştik şimdi biraz da turnuva formatı hakkında bilgi geçelim.

    gruplardan başlayalım:
    grup maçları best of 1 şeklinde olacak ve her takım grubundaki diğer takımlarla 2 kez karşı karşıya gelecek yani her takım grup aşamasında toplam 8 maç yapacak. en çok galibiyeti toplayan ilk iki takım çeyrek finalde oynamaya hak kazanıcak.

    grup a

    gaminggear.eu
    lemondogs
    omg
    sk telecom t1
    team solomid

    grubu biraz incelersek eleme öncesi performansları olarak göze çarpan takımlar skt t1 ve lemondogs, turnuvalara katılma ve tecrübeyi göze alırsakta bu sefer tsm göze çarpıyor. bu takımların hepsi kalabalık önünde oynamaya alışık belki gg.eu hariç ama mevzubahis 1 milyon dolar olunca ve özellikle asyalı takımların bu olayı ne kadar ciddiye aldıklarını ve ne kadar sıkı çalıştıklarını düşünürsek omg'ı da ihmal etmemek gerekiyor. buna rağmen a grubunu kestirilebilir gibi düşünüyorum, skt t1 gibi bir ekip için rakipleri pek sıkı ve tecrübeli değiller tsm hariç ve tsmde tecrübelerine rağmen kolay okunan ve diğer ekiplere nazaran kolay kırılabilecek bir takım. lemondogs ise avrupa dışında hiç oynamamış bir ekip, belki iyiler ama bu tecrübesizlikleri onlara pek şans vermeme engel oluyor.

    a grubu için benim tahminim skt t1 1. çıkar, omg 2. ama lemondogs bir sürpriz yapıp 2.lik için zorlayabilir.

    grup b

    samsung galaxy ozone
    mineski
    gambit gaming
    fnatic
    team vulcun

    bu grup a grubuna kıyasla çok çok daha çetin. korenin terörü ozone, avrupanın iki devi ve turnuvaların gediklileri gg ve fnatic, pasifik devi mineski ile turnuva tecrübesi olmayan vulcun.
    turnuva tecrübesi olmayan derken ki bunu ld içinde söylemiştim, takım olarak geniş çaplı bir turnuvada oynamamış ve bazı oyuncuları lcs dışında büyük turnuva görmemiş anlamında diyorum yoksa tabi ki bünyelerinde tecrübeli oyuncular var ancak takım olarak tecrübe eksiklikleri mevcut takımlar yani.

    böyle bi grupta vulcun'un sürpriz bir kaç galibiyet koparmasını bekliyorum ancak iddialılar mı bence hayır.
    samsung galaxy ozone, kore arenasında iyi ivmelendiler ancak diğer kore takımları gibi avrupa arenasındaki takımlara karşı çokta tecrübeli değiller. bu onlara şans vermediğim anlamına gelmiyor aksine gözümde favoriler ancak samsung ozone hata yapmayan bir takım değil. gg'ye karşı olmasa da fnaticten ozone'a karşı sürpriz birşeyler bekliyorum. mineski ise pasifik turnuvalarında kendini gösteren bir takım ancak kendi bölgesi dışındaki takımlara karşı pek oynamamış bir takım. ezilmelerini beklemiyorum ezmelerini de beklemiyorum.
    benim gözümde 1. ozone, 2. olarakta fnatic ağır bassa da mineski çıkarsa şaşırmayın.

    çeyrek final ve ötesi:

    çeyrek final maçları best of 3 olacak, yarı final ve final maçları best of 5 şeklinde oynanacak.

    gruplardan gelecek takımları düşünürsek direk çeyrek finale çıkan ekipler kendi bölgelerinde en iyiler olsalar da gelen ekiplerin karşısında oldukça zorlanacaklarını düşünüyorum.
    gama bearsı tanımıyorum ancak diğer üç ekip içerisinde gruptan gelecek takıma karşı favori olarak oynayabilecek tek takım royal club huang zu olur benim gözümde. najin sword için karşısına kimin geleceği önemli, cloud 9 ise belki na'i silip süpürmüş olabilir ama tıpkı vulcun ve ld gibi genç bir takım onlar da. turnuva deneyimleri yok ki na lcs mağlubiyetlerinden birisini mlg anaheimde na'in en güçsüz takımı olan velocity e-sports'dan almışlardı. yanlış hatırlamıyorsam bu maç c9'un büyük bir kalabalık önündeki ilk maçıydı.

    bide shy'ı görsek çok iyi olurdu be.
6018 entry daha
hesabın var mı? giriş yap