36 entry daha
  • bakın gençler. şöyle bir durum var. internet öyle karmakarışık, bilim kurgu filmlerinde gördüğünüz kendi zekası olan bir yaratık falan değil. internet, birbirinden uzak iki terminalin (genelde kullanılan terminal bir bilgisayardır) birbirine bağlanıp veri gönderip almasını sağlayan bir "yol". emin olun ne kadar karmaşık görünse de internet bir "yol" dan başka bir şey değil.

    şimdi aldığınız gaz size sandırmasın ki, bunun böyle katmanları var, en alt katmana bir ulaşırsan tamamsın, her türlü bilgi sende!

    dünyanın herhangi bir yerindeki bir bilgisayarın harddiskinde, o ulaşmaya çalıştığınız "çok gizli" bilgiler kayıtlı değilse, adı deep web olsun, web-x-andromeda-kafa1500 olsun ne zıkkım olursa olsun, nereye giderseniz gidin o "çok gizli" bilgiye ulaşamazsınız. aynı şekilde o "çok gizli" bilgi bir bilgisayarın harddiskinde diyelim ki kayıtlı, bilinen internet protokollerinin herhangi biri ile bir "ağ"a bağlanmamışsa, o bilgiye gene ulaşamazsınız. diyelim ki "çok gizli" bir bilgiye ulaştınız, biri diyor ki ben ufo gördüm. ben yarın karşınıza yolda yürürken birden çıksam ve ben ufo gördüm desem, bana ne kadar inanırsanız o bulduğunuz "çok gizli" bilgiye de o kadar inanınız.

    deep web, bir yer değil. deep web aslında hiç bir şey değil. bazı insanlar, bilgisayarlarını herkes ulaşamasın diye tanımlı alan adı sunucularına kaydettirmemiş ve kendilerine özel bir ağ tanımlayıp kendilerine özel bir bağlantı yapısı geliştirmişler o kadar. üniversitenin kendi ağından çok da farklı bir şey değil yani. (bu bahsettiğim şey içerik olarak değil tabi, böyle insanlara çok gizemli falan geldiği için teknik olarak bir benzetme yapma ihtiyacı duydum.) üniversitede özel ağda bir bilgisayarda adam öldürüyorum gelin bana para verin yazan bir dosya bulsanız buna ne kadar itimat edersiniz, onu düşünün.

    internet, kendi başına bir bilgi depolama sistemi "değildir". internet bilgi depolayan cihazları birbirine bağlayan "yol"dur sadece. bunu hiç unutmayın. amacınız birilerinin "çok gizli" diye etiketlediği bilgiye ulaşmak olmasın hiç bir zaman. amacınız "bilgi" diye tanımlanan bir şeye ulaştığınızda, onu özümseyebilme; doğruluğunu yorumlayabilme yetisi kazanmak olsun.

    nacizane tavsiyemdir.

    son olarak; çocuk pornosu kimin aklından geçiyor, kimin ilgisini çekiyorsa, allah onun belasını versin.
305 entry daha
hesabın var mı? giriş yap