190 entry daha
  • şu konu hakkındaki yorumları biraz daha okursam "hiçbir erkek, kadınlarla ilgili hiçbir konuya yorum yapmasın" diyenlerin argümanlarına ikna olacağım neredeyse!

    -"niye yarım saat izin vermiş, hemen bağırsaydı ya" aha bunu diyen herifin, kadın korkudan kasılıp çığlık atamadığı için tecavüz zanlısını serbest bırakan hakimden, "bağır(a)madıysa demek ki istiyormuş karı!" diye düşünenden farkı yok. çoğu kadın böyle bir durumda, önce tacizciden uzaklaşmaya çalışır, hemen "olay çıkaran kadın" olmak istemez. tacizci tekrar yanaşıyorsa önce dik dik bakar, tersler, olay çıkmadan, herkes fark etmeden bu rahatsızlığı ortadan kaldırmaya çalışır. bu size "mantıksız" gözükebilir, kusura bakmayın ama, taciz duygusal bir olaydır, en mantıklı olduğunuz an değildir. herkesin tepkileri, tercih ettiği "kurtulma" yolu farklı olabilir. hayatı boyunca kız çocuğu olduğu için baskı görmüş bir kadının, daha ilk tacizinde "aydınlanıp" o adamı afişe etme cesareti göstermesini bekleyemezsiniz. o kadının nasıl bir aileden geldiğini bilmiyorsunuz, muhtemelen çoğu, sesini hiç çıkaramayacağı ailelerden geliyor. ben sesimi çıkarmayı "o herifi ortalık yerde bir güzel rezil etmek" olarak görüyor olabilirim, ama bir başkası "sesimi çıkarırsam rezil olurum, benim kuyruk salladığımı düşünürler" diyebilir.

    - bu olay özelinde konuşursak, kendince aklına gelen ilk şeyi yapıp, elinde kanıt yaratmayı düşünmüş kız, akıllık edip telefonunu kulanmış. vay efendim neden bunu yapmış! e be yahu sen o halde olsan acaba ne düşünecektin! benim sinirden dönüp taciz edeni kendimden uzaklaştırmak için yumruk çakmışlığım da var, küfretmişliğim de var, ama zaman zaman adamın tipinden korkup (evet, korkup!) sinmişliğim de var. karşındakinin ne olduğunu bilmiyorsun ki! tek başıma başa çıkamayacağımı hissettiysem, haplanmış gibi bakışları varsa, çıkarıp bana bıçak saplayabileceği aklıma geldiyse bi anda dönüp kalabiliyorum mesela. otobüste benzer bir durumda sesini çıkardığında yumruk yedi bir kız arkadaşım bi keresinde, bir allahın kulu da kalkıp yardım etmedi, çünkü adamın tipinden tırstı herkes! yani öyle klavye başında "ses edeydi bacımıza yardım ederdiqq herhaldee!"ye benzemiyor bazen durum, biliyor musun?

    - "neden polise gitmemiş?" polis de hemen ilgilenecekti zaten değil mi? bu ülke, mahkeme kararıyla koruma isteyen kadının, hastanede öldürülebildiği, onun korumasına verilmiş polisin "yorgundum, o gün evde dinleniyordum" deyip yırttığı üke. adamlar o kızı mı sallayacak sanıyorsun?

    - haydi bir tane daha... polise gittiğinde karşısına "düzgün polis" çıkacağı ne malum, toplam teşkilatın yüzde kaçı düzgün? öyle polislere denk düşse, "yollu bence zaten bu" deyip kendi telefon numarasını veren, onun telefonunu isteyen polisler olacak! abarttığımı düşünenler, taciz şikayetiyle karakola giden kadınların bir de polisin sözlü tacizine maruz kaldığını belirttikleri ifadeleri bir okusunlar! hatta izmir'deki olayı hatırlayalım, bir kadına karakolda tecavüz etmişlerdi. kısaca, ben olsam yalnız olduğum o anda asla karakola tek başıma gitmezdim, zira bu ülkede polisler güvenilecek en son insanlar benim için. insana hiç mi hiç güven vermiyorlarsa bu bizim kabahatimiz mi? galatasaray önünde dikilenlerin yavşak sırıtışlarına bir bakın, sonra bir daha "niye polise gitmemiş yeaaa" deyin diyebiliyorsanız.

    - "niye bağırmamış?" diyenlere bir tane daha: bazı insanın mizacı çekingendir. onca insanın bir anda ona dönüp bakması fikrini kaldıramayabilir, hele de böyle bir konuyla ilgili. bunları genel manada söylüyorum, sadece bu kadın için değil, hiç beklemediğiniz kadınlar, hele de böyle konularda, çok çekingen olabilir. sebep belli, toplum denen iğrenç mekanizma tarafından çocukluğunda beri beynine zerk edilen şu fikir: "adam öyle bir şey yapmışsa senin bir kabahatn vardır!" neler olabilir kabahatler? bir kere yalnız çıkmış, "başında bir erkek yok", sonra yeterince "kapalı" değil, allah bilir belki mütebessim bir ifadesi vardı!

    bazılarınız hiçbir bok bilmeden öylesine saçma sapan konuşabilme yeteneğine sahip ki... taciz edildiğini söyleyen/yazan kadınlara "ben güzelim demeye çalışıyor" diyebilecek kadar şahsiyetsiz, akılsız heriflersiniz. evet canım, inan onu demek istiyor, zira "nefes alsın yeter" diyenlerin ülkesinde yaşamıyoruz biz! halbuki en çok tacize uğrayanlardan bazıları, sesini çıkarmaktan çekineceği, hatanın kendisinde bulunacağından korktuğu için konuşamayan baş örtülü, orta yaşa yakın teyzelerdir bu ülkede, ama sen yine "ben güzelim demeye çalışıyo yea" sığlığıyla olaya yaklaştığın sürece bu gerçekler hiçbir şey ifade etmiyor sana...

    halbuki bak, kendi kız kardeşi benzer şeyler söylediği zaman, hemen kadınların tarafına geçebiliyor çoğunuz. çoğunuz için, anca "ana-bacı" olması lazım yani! neden, çünkü ana ve bacının "saf, temiz, masum" olduğunu biliyor ve yalan söylemeyeceğine güveniyorsun, o yüzden onlar "bile" buna maruz kalıyorsa, demek ki hakikaten bu tacizciler sapık... ama öyle biri değilse bunu yaşayan, o zaman "kız kesin dikkat çekmeye çalışıyor".

    böyle düşünenler, sizin üstünüze tükürmeye tenezzül etmem. öyle paçavrasınız hepiniz.
223 entry daha
hesabın var mı? giriş yap