43 entry daha
  • en iyi oyun firmalarından biridir. birincisi mi bilemem fakat muhteşem bir istikrar ile bugünlere gelmişlerdir. bence en başarılı oldukları nokta, ne zaman ne yapmaları gerektiğini çok çok iyi biliyorlar.
    bu yüzden kendisini blizzard'a benzetirim. oyunları piyasaya sürdükleri tarih, çıkana kadar paylaşılan görseller, videolar, kısa oynanış videoları takip eden süre içerisinde paylaşılan sosyal medya mesajları vs hep bir benzerlik içerisinde.

    tabi hayal kırıklığına uğratma oranları ters biraz fakat ne zaman hareket edilmesi gerektiğini çok çok iyi biliyorlar. belki de bu sebepten dolayı pc'ye çıkarmadılar oyunu. bu tür projeler sürekli ileriye yönelik düşünülür. ortalık durulduğu zaman tekrar nasıl şaha kalkılır da piyasa hareketlenir? nereden daha çok kopartılır? hepsi daha projenin başında, ortada ürün yokken iyice analiz edilir.

    yıllar önce yanlış hatırlamıyorsam sony f1'in haklarını satın almış ve sadece ps'a oyun çıkarmış ve elinde patlamıştı. codemasters bu işe el atarak oyunu satın alıp pc'ye de çıkartmıştır. sonra yapılan bir röportajda "pc'ye oyun çıkarmak son zamanlarda tam bir çılgınlık haline geldi. çok fazla cracker var. bazı firmalar oyunlardan zar zor kar elde edebiliyor. vergiler her ülkede farklı bu yüzden oyuncular genelde korsan sürümlere yöneliyor." tarzında bir açıklama yapmıştı.

    şimdi rockstar'ın pc'ye çıkarmama sebeplerinden biri de bu olabilir. elbette konsollarda da korsan yazılım var fakat pc de olduğu kadar değil. eminim ki oyun kodlanırken pc optimizasyonları üzerinde çalışıyor. önce bu oyunun neden orjinal alınması gerektiği gösteriliyor. iyice sular akıtılıyor. ortalık durulduğu zaman, gta v pc'de diye bombayı patlatırlar. fakat bekleyip görmek en mantıklısı diye düşünüyor olabilirler.

    bu teorim red dead redemption'da da vardı. n'oldu? üçün birini aldım. fakat o yeni bir oyundu. gta ise yıllarca pc oyuncularının bir numaralı oyunu oldu.

    akıllı adamlar. boşu boşuna bunca sene bu piyasada zirveye oynamıyorlar. bakalım ilerleyen yıllarda ne gibi sürprizlerle karşımıza çıkacaklar.
272 entry daha
hesabın var mı? giriş yap