421 entry daha
  • biraz buruk bir şekilde gelmiş olsa da (fatih terim'in gönderilişini üzücü ancak doğru buluyorum) başarılı olacağını düşünüyorum ben bu adamın.

    cv bazında bugune kadar galatasaray başında gördüğümüz teknik direktörler içerisinde tepeye oynar. oyun anlayışı bakımından da, savunma güçlü olduğu sürece formasyona çok takan bir adam değil; oyunculara göre sistem kuruyor.

    en çok üzerine gelinen noktalardan bir tanesi bizdeki medya-kulüp-taraftar üçgenine uyum sağlayamama ihtimali ki burada atlanılan konu bu adam ne rijkaard gibi naif bir karakter, ne de ispanya ve almanya gibi işin sadece futbol odağında yürütüldüğü bir ortamdan geliyor. mancini italya'da 9 tane kupa kaldırmış bir italyan teknik direktör ki bu anlamda türkiye ve italya müthiş benzerlikler içeriyor. zaten bundan 3 sene önce verdiği bir röportajda da ingiltere-italya kıyaslaması yaparken "orada 55 milyon teknik direktör var" gibi bir saptamayla konuya giriyordu; kısacası neyle karşılaşabileceğini biliyor ve daha da önemlisi hali hazırda bunlarla karşılaşmış durumda.

    manchester city, toplama takım, şu kadar milyon euro harcattı yakıştırmaları bana hiç akılcı gelmedi. son dönemlerde arap ve rus sermayesi ile iş götürmeye çalışan çok sayıda kulüp var. bunların bir kısmı başarılı oldu, bir kısmı ise para aklamak dışında pek de bir işe yaramadı. mancini manchester city ile şampiyonluk kazanırken geride bıraktığı rakipleri chelsea, manchester united ve liverpool gibi premier league'in çok önde gelen markalarıydı. daha da önemlisi, örneğin bir mu - mc karşılaştırması yaparken konuya sadece mc 'nin kadro maliyeti açısından değil, mu'ın kadro maliyetini de hesaba katarak bakmamız gerekiyor. manhcester united'in kadro değeri burada bahsedilen rakamların altında değil, kaldı ki karşısında ferguson gibi bir kurt varken kulüp kültürünü özümsememiş daha"profesyonel" bir lejyoner topluluğuyla elde ediliyor premier league şampiyonluğu...

    oyuncu ilişkileri kötü deniyor ancak sorun yaşadığı adamlar carlos tevez ve balotelli. hadi tevez'i de geçelim ama balotelli denilen adam futbol yeteneği olmasa bugun ya hapiste ya da tımarhanedeydi. la galaxy maçında yaptıkları bir yana, adamın saha dışında yaşadıklarını üst üste koysan rahatlıkla gazete çıkarabilirsin.

    bir de benim asıl ilgimi çeken, bu adamın yatmaya gelmediği açık bir şekilde gözüküyor. tamamen başarıyla ölçeklenen bir sözleşme imzalamış galatasaray ile.

    bildiğim kadarıyla manchester city ile yaptığı fesih anlaşması gereği, bir kulüp çalıştırmadığı takdirde tazminat almaya devam edecekken (ki bu rakam yıllık 7 milyon euro diye hatırlıyorum) , daha düşük bir ücrete galatasaray'ı çalıştırmayı tercih etti. sıcağı sıcağına takımın başında juventus maçına çıkacak olması da riskli ancak onurlu bir duruş gibi gözüktü bana.

    bir galatasaray taraftarı olarak can-ı gönülden başarılı olmasını istiyorum, umarım yüzümüzü kara çıkarmaz.
2601 entry daha
hesabın var mı? giriş yap