29 entry daha
  • benim de gördüğüm tattığım ilk arabaydı. hararet sorununu saymazsak oldukça sorunsuz çalışırdı. izmir'den ankara'ya, oradan antalya'ya, oradan da muğla'ya derken "bana mısın" demez, asılır giderdi.

    hayatımdaki ilk ve son olmasını dilediğim trafik kazası da bu arabayla gerçekleşti.

    kendisiyle karşı şeritteki dinlenme tesisine geçerken bir bmw 316'nın direksiyon hakimiyetini kaybedip hız kesmeden bizim favorit'in götüne vurmasıyla havada takla atmış, tekrardan dört teker üstüne düşmüştü. neticesinde arka koltukta, bmw'nin vurduğu arka kapıya başını yaslamış uyuyan çocuk yaştaki ben, beyin kanaması geçirmiş, bir gece yatıp taburcu olmuştum. yine arka koltuktaki kuzenim bacağını vurmuş ve vurduğu yerde ceviz büyüklüğünde mor bi şişlik oluşmuştu. onun dışında arabadaki diğer üç kişide herhangi bir hasar yoktu.

    öyle sağlam bi araçtır ki, anlattığım kazadan sonra sanayiye bile uğramadan bizi denizli'den izmir'e kadar götürmüştür. bmw'nin 90-100 km hızla çarptığı arabanın arka kısmı euroncap videolarındaki çarpışmalardan geçmiş gibi içine göçmüştü. ama önde hiçbir sorun yoktu. sonrasında dağılan götünü toplatıp, bu kötü hatırayı unutmak için bir tanıdığa satmıştık. arada bu tanıdıkla karşılaşırız, arabanın hala sağlam ve sorunsuz olduğu ifade eder. açıkçası 80 sonu 90 başında üretilmiş olan bu araba bu kadar sağlamsa, şimdi üretilen skoda modellerinin kalitesini merak etmiyor değilim.
19 entry daha
hesabın var mı? giriş yap